Parc de aproape 11.000.000 de lei, la Târgoviște, în vecinătatea Complexului de Natație

Parc de aproape 11.000.000 de lei, la Târgoviște, în vecinătatea Complexului de Natație
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Municipiul Târgoviște se va mândri de un parc nou, ce urmează a fi amenajat în totalitate printr-o investiție din fonduri europene.

Obiectivul acestui proiect este valorificarea unui teren din apropierea Complexului Turistic de Natație Târgoviște. Investiția este de aproape 11.000.000 de lei, iar contractul de finanțare între Primăria Târgoviște și ADR Sud Muntenia a fost semnat săptămâna trecută.

"Am semnat contractul de finanţare care vizează construirea celui mai mare parc din municipiul Târgovişte, dacă ne raportăm la ultimii 50 de ani. Astfel, în vecinătatea Complexului Turistic de Nataţie Târgovişte, pe o suprafaţă de aproximativ 50.000 de mp, va fi implementata o investiţie care presupune amenajarea unui spaţiu verde generos, dar şi construirea unui loc de joacă, a unei fântâni arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foişor sau amenajarea unor piste pentru biciclete.

Totodată, vor fi plantaţi aproximativ 500 de arbori şi arbuşti!

În plus, parcul va fi dotat şi cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracţiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spaţiul verde va beneficia de sistem automat de irigaţii.

Valoarea totală a investiţiei este de 10.793.302,96 lei, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa 4, Prioritatea de Investiţii 4.2", a anunțat, la semnarea contractului, primarului municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

 

Image