fbpx

Patru turişti din București au fost recuperați azi-noapte, de pe munte, de salvamontiști

Patru turişti din București au fost recuperați azi-noapte, de pe munte, de salvamontiști

Image
Image

O nouă intervenție dificilă pentru salvamontiştii dâmbovițeni, alertați duminică seară de patru turiști din Capitală care au avut nevoie de ajutor după ce s-au abătut de la traseul marcat.

“Echipa Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa aflată la Baza de salvare montană Peştera a fost alertată în data de 10 ianuarie 2021, în jurul orei 19.00, să intervină în sprijinul a patru turişti din Bucureşti.

Date fiind condiţiile meteo nefavorabile (ninsoare, vânt), stratului nou de zăpadă depus  şi vizibilităţii scăzute odată cu lăsarea întunericului aceştia s-au abătut de la traseul marcat (fiind greu de reperat în pădure), necesitând intervenţia promptă a salvatorilor.

Echipa de prim răspuns, formată din doi salvatori montani, a pornit către zona specificata de turişti (muntele Tătaru), alegând cel mai rapid traseu. Din cauza intemperiilor şi a stratului de zăpadă depus, cu risc crescut de avalanşă, aceştia au fost nevoiţi să aleagă un traseu alternativ pentru a ajunge în condiţii de siguranţă la cei aflați în dificultate.

O a doua echipă, formată din alţi doi salvatori montani, a fost mobilizată pentru a veni în sprijinul colegilor, iar turiştii au fost reperaţi în jurul orei 00:30. Acţiunea de salvare s-a încheiat la 02:45 când cei patru împreună cu salvamontișii au ajuns la cabana Bolboci unde aveau parcate autoturismele.

Specificam faptul că turiştii nu aveau afecţiuni medicale, erau extenuaţi şi puţin speriaţi, dar odată cu vederea salvatorilor starea lor s-a schimbat în bine. Pe întreg parcursul operaţiunii de căutare/salvare, echipa de salvatori a menţinut permanent legătura cu ei”, au relatat salvamontiștii dâmbovițeni.

Aceștia au făcut un nou apel către turiștii care ajung în zona montană să se informeze la punctele Salvamont sau telefonic despre starea traseelor şi condiţiile meteo, iar la nevoie să solicite ajutorul salvamontiștilor.

Și în zona montană din Dâmbovița, pericolul de producere a avalanșelor este ridicat și va rămâne mare și în următoarele zile.

Salvamont Salvaspeo Dâmbovița: 0726.686.685

Dispeceratul Național Salvamont: 0725.826.668 ( 0salvamont)

 

Sursa foto:  Salvaspeo Dâmbovița

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.