fbpx

Peste 2.500 de elevi din Dâmbovița, incluși în programul “Masa caldă în școli”

Peste 2.500 de elevi din Dâmbovița, incluși în programul “Masa caldă în școli”

Image
Image

Șase unități de învățământ din Dâmbovița figurează pe noua listă a celor incluse în programul  “Masa caldă în școli”, care presupune acordarea unui suport alimentar în valoare de 15 lei/zi/beneficiar.

 

Lista publicată de Ministerul Educației include un număr dublu de școli față de anul trecut, mai exact 300, iar șase dintre ele sunt unități de învățământ din Dâmbovița. Este vorba despre Școala Gimnazială Dragomirești – 717 elevi, Școala Gimnazială Dărmănești – 457 de elevi, Școala Gimnazială "Buică Ionescu" – 320 de elevi, Școala Gimnazială Gura Șuții – 430 de elevi, Școala Gimnazială Mănești – 420 de elevi și Școala Gimnazială Lucieni – 210 de elevi.

În total, 2554 de copii din cele șase localități dâmbovițene vor beneficia, în noul an școlar, de gustarea oferită prin acest program, odată ce normele de aplicare vor fi publicate și vor putea fi organizate procedurile de achiziție în vederea atribuirii contractelor pentru furnizarea produselor alimentare.

Comparativ cu anul școlar 2021-2022, programul a beneficiat de o majorare cu 50% a limitei valorice zilnice, de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar.

“Pentru menţinerea sănătăţii preşcolarilor şi elevilor beneficiari vor fi distribuite doar produse alimentare obţinute în unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare. Produsele distribuite vor respecta cerinţele prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 1.169/2011, dar și de celelalte reglementări europene în domeniu.

Această inițiativă se înscrie în demersul deja început de Ministerul Educației de a reduce abandonul școlar și rata de părăsire timpurie a școlii, determinate de probleme cronice de la nivelul sistemului național de învățământ, cumulate cu problemele economice și sociale accentuate de pandemia Covid-19”, subliniază reprezentanții Ministerului.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Sursa foto: bzi.ro

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.