Peste 700 de elevi din Dâmbovița beneficiază, anul acesta, de sprijin prin programul social "Bani de liceu"

Peste 700 de elevi din Dâmbovița beneficiază, anul acesta, de sprijin prin programul social "Bani de liceu"
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

703 dosare depuse de elevi din Dâmbovița au fost aprobate, în acest an, în cadrul programului național social "Bani de liceu", derulat prin Ministerul Educației.
Din datele furnizate de MEC, au fost aprobate cereri venite din 30 de unități de învățământ din județul Dâmbovița. Cele mai multe solicitări au fost formulate de elevi de la Liceul Tehnologic "Goga Ionescu" din Titu (56), Liceul Tehnologic "Iordach Golescu" Găești și Liceul "Voievodul Mircea" Târgoviște (câte 51), respectiv Colegiul Economic "Ion Ghica" Târgoviște.
Față de anul precedent se constată o scădere de aproape 30%, care poate fi explicată și prin evoluția veniturilor la nivel național, în speță creșterea salariului minim pe economie, ceea ce a exclus unii dintre foștii beneficiari de pe lista aprobată acum.
Începând cu anul școlar 2018 - 2019, cuantumul lunar al ajutorului acordat prin acest program este de 250 de lei. De asemenea, plafonul de venituri a fost majorat, astfel încât de acest sprijin să beneficieze elevii de liceu din familii care nu realizează, lunar, mai mult de 500 lei venit brut/membru de familie.

Image