Polițist al IJP Dâmbovița, arestat pentru trafic de influență

Polițist al IJP Dâmbovița, arestat pentru trafic de influență

Un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa a ajuns, din om al legii, infractor de rând. Acesta a fost trimis după gratii, pentru cel puțin 30 de zile, fiind cercetat pentru trafic de influență.

"În luna octombrie 2020, poliţiştii D.G.A. s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, constând în aceea că în ziua de 30 august a.c., un agent de poliţie a pretins şi a primit, de la o persoană fără calitate specială, suma de 2800 lei. În schimbul banilor, acesta a promis că va interveni pe lângă poliţişti din cadrul Serviciului Rutier al I.P.J. Dâmboviţa, pentru a-i restitui persoanei în cauză, înainte de împlinirea termenului legal, permisul de conducere suspendat cu câteva zile înainte, ca urmare a constatării unor abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice", a precizat DGA.

Ofiţerii coordonați de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa au efectuat șși o percheziţie domiciliară la imobilul poliţistului, ulterior acesta fiind condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa pentru continuarea cercetărilor.

Inițial, agentul a fost reținut, pentru 24 de ore, iar ulterior acesta a fost prezentat Tribunalului Dâmboviţa cu propunerea de arestare preventivă, admisă de către instanţa de judecată.

Cercetările au fost efectuate de către poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

 

Image
Image
Image