Image

Polițist al IJP Dâmbovița, arestat pentru trafic de influență

Polițist al IJP Dâmbovița, arestat pentru trafic de influență
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa a ajuns, din om al legii, infractor de rând. Acesta a fost trimis după gratii, pentru cel puțin 30 de zile, fiind cercetat pentru trafic de influență.

"În luna octombrie 2020, poliţiştii D.G.A. s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, constând în aceea că în ziua de 30 august a.c., un agent de poliţie a pretins şi a primit, de la o persoană fără calitate specială, suma de 2800 lei. În schimbul banilor, acesta a promis că va interveni pe lângă poliţişti din cadrul Serviciului Rutier al I.P.J. Dâmboviţa, pentru a-i restitui persoanei în cauză, înainte de împlinirea termenului legal, permisul de conducere suspendat cu câteva zile înainte, ca urmare a constatării unor abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice", a precizat DGA.

Ofiţerii coordonați de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa au efectuat șși o percheziţie domiciliară la imobilul poliţistului, ulterior acesta fiind condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa pentru continuarea cercetărilor.

Inițial, agentul a fost reținut, pentru 24 de ore, iar ulterior acesta a fost prezentat Tribunalului Dâmboviţa cu propunerea de arestare preventivă, admisă de către instanţa de judecată.

Cercetările au fost efectuate de către poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

 

Image
Image