Polițist trimis în judecată pentru trafic de influență

Polițist trimis în judecată pentru trafic de influență
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un polițist dâmbovițean a fost trimis în judecată după ce ar fi pretins bani, de la două persoane cărora le-ar fi lăsat să înțeleagă că are influență asupra unor colegi de la Serviciul Rutier. 

Polițistul se află în prezent în arest preventiv.

Comunicatul DGA:

“Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița au efectuat mai multe activități de cercetare penală, pe baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, care, la data de 15 ianuarie a.c., a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, cercetat în stare arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În cauză s-a reușit probarea activității infracționale a polițistului, reținându-se ca situație de fapt că, în cursul lunii august 2020, acesta a pretins și a primit de la două persoane suma de 2.800 lei, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unor polițiști din cadrul I.P.J. Dâmbovița – Serviciul Rutier.

Totodată, polițistul a promis celor două persoane că îi va determina pe colegii săi să îndeplinească un act contrar atribuțiunilor de serviciu și să restituie uneia dintre acestea, înainte de împlinirea termenului legal, permisul de conducere suspendat pe o perioadă de 90 de zile, ca urmare a săvârșirii unor abateri la regimul circulației pe drumurile publice.

Anterior, în data de 12 ianuarie a.c., procurorul de caz a întocmit acorduri de recunoaștere a vinovăției cu cele două persoane menționate, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de trafic de influență.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Foto cu caracter ilustrativ

 

Image