fbpx

Prefectura Dâmbovița anunță noile restricții propuse la nivelul județului, pe fondul pandemiei

Prefectura Dâmbovița anunță noile restricții propuse la nivelul județului, pe fondul pandemiei

Image
Image

Prefectura Dâmbovița a anunțat, marți, că deocamdată închiderea târgurilor și a piețelor este un scenariu de lucru al autorităților județene cu privire la care va fi luată o decizie după evaluarea rezultatelor altor măsuri. Până atunci, la nivelul județului a fost întocmit un proiect care impune purtarea măștii de protecție și în spații deschise.

"Luând în considerare faptul că situația epidemiologică din județul Dâmbovița, generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la înregistrarea unui număr extrem de mare de cazuri, fiind un risc epidemiologic ridicat, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare, Prefectul Județului Dâmbovița a supus dezbaterii astăzi, 28.07.2020, un proiect de hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița prin care se propune extinderea obligativității purtării măștii și în spațiile publice deschise în care sunt organizate piețe, târguri sau oboare. Totodată se propune pentru comercianții care desfășoară astfel de activități obligativitatea purtării atât a măștii de protecție cât și a mănușilor.

Precizăm că, până la acest moment măsura de închidere a piețelor sau a târgurilor este un scenariu de lucru asupra căruia Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița urmează să se pronunțe după ce vor fi analizate rezultatele primelor măsuri, acestea fiind luate gradual", a anunțat, marți, Prefectura Dâmbovița.

Între timp, noi propuneri cu privire la obligativitatea purtării măștii în spații deschise au fost formulate și la nivel național. Cel mai probabil, autoritățile dâmbovițene vor aștepta adoptarea acestora și le vor completa, eventual, cu restricții valabile pe raza județului.

Dâmbovița a ajuns, ieri, la 1.682 de cazuri confirmate cu coronavirus.

Sursa foto: arhiva Prefectura Dâmbovița

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.