Primăria Târgoviște cere finanțare pentru digitalizarea activității

Primăria Târgoviște cere finanțare pentru digitalizarea activității
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Autoritățile locale din Târgoviște au depus, săptămâna trecută, cererea de finanțare în vederea realizării proiectului cu titlul ”Servicii de integrare și dezvoltare pentru digitalizarea activității Primăriei Municipiului Târgoviște”.

Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Târgoviște, care a subliniat că demersul urmărește digitalizarea integrală și debirocratizarea activității administrației locale.

“Obiectivul general al proiectului vizează consolidarea capacităţii instituţionale în ceea ce priveşte exercitarea atribuțiilor prevăzute de OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, prin implementarea de măsuri pentru îmbunătăţirea procesului decizional și a planificării strategice și de digitalizare, menite să ajute la standardizarea modului de lucru şi a activităţilor specifice, la creşterea gradului de interoperabilitate a sistemelor informatice și interconectarea cu ceilalţi actori care operează sisteme informatice compatibile, atât din perspectiva «back-office», cât și din perspectiva «front office»”, arată edilul.

Concret, prin proiect ar urma să se implementeze, la nivelul administrației locale, registratura electronică automatizată, arhiva electronică automatizată, implementarea unui circuit electronic al documentelor, semnătură electronică și identitate electronica, relația online cu cetățenii, începând de la aspecte care țin de urbanism, taxe și impozite locale, stare civilă, etc. până la orice tip de cerere care va putea fi depusă și soluționată online.

Valoarea proiectului este de aproximativ 4.000.000 lei, iar finanțarea este asigurată prin fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA).

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image
Image