fbpx

Primăria Târgoviște a obținut finanțare pentru cel mai mare parc construit în municipiu în ultimii 50 de ani

Image
Image

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a anunțat, vineri, că proiectul parcului care va fi construit în vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgovişte a primit finanțare, valoarea totală a investiției ridicându-se la peste 11,5 milioane de lei.

Indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect au fost aprobați de Consiliul Local Târgoviște la finalul anului trecut, printr-o hotărâre care stabilea că "municipiul Târgoviște va asigura cofinanțarea proiectului în procent de 2% din cheltuielile eligibile aferente proiectului, adică 233.282,42 lei, cât și toate cheltuielile neeligibile ce apar pe parcursul implementării proiectului".

Cea mai mare parte a fondurilor urma să fie atrasă prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

"Proiectul celui mai mare parc care va fi construit în municipiul Târgovişte, dacă ne raportăm la ultimii 50 de ani, a primit finanţare. Astfel, în vecinătatea Complexului Turistic de Nataţie Târgovişte, pe o suprafaţă de aproximativ 50.000 de mp, va fi implementata o investiţie care presupune amenajarea unui spaţiu verde generos, dar şi construirea unui loc de joacă, a unei fântâni arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foişor sau amenajarea unor piste pentru biciclete. În plus, parcul va fi dotat şi cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracţiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spaţiul verde va beneficia de sistem automat de irigaţii. Valoarea totală a investiţiei este de 11.664.120,71 lei, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional regional 2014-2020, Axa 4, Prioritatea de Investiţii 4.2.", a anunțat, vineri, primarul Cristian Stan.

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.