Primăria Târgoviște a semnat contractul de finanțare pentru parcul din zona UM Gară, proiect de peste șapte milioane de lei

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud  Muntenia, au semnat , săptămâna trecută, la Târgoviște, contractul de finanțare pentru proiectul „Amenajare parc public de agrement și loisir UM Gară”.

Valoarea totală a investiției este de 7.080.721,49 de lei, din care 6.018.613,26  de lei reprezintă valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR , 920.493,80 de lei este valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național, iar cofinanțarea beneficiarului se ridică la 141.614,43 de lei.

Durata de realizare a obiectivului de investiție este de 23 de  luni, iar durata de execuție este de 12 luni.

"Pe o suprafaţă de 16.481 mp, situată pe locaţia fostei UM Gară, în vecinătatea noului mall, se va construi un parc public de agrement, investiţie care, în afara amenajării unei suprafeţe de peste 14.000 mp ca spaţiu verde, presupune construirea în plus a unei piaţete şi a unei fântâni arteziene, a unui loc de joacă, a unei zone de fitness, a unei biblioteci în aer liber, dar şi amenajarea aleilor pietonale şi a pistelor pentru biciclete. Spaţiul verde presupune zone cu vegetaţie bogată şi peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori şi arbuşti din specii răşinoase şi foioase şi se vor amenaja zone cu flori. Va exista şi un sistem automat de irigaţii. Iluminatul ambiental se va realiza cu stâlpi de iluminat şi corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi şi proiectoare. Vor fi amplasate cişmele şi toalete. De asemenea, parcul va fi dotat cu bănci, coşuri de gunoi, rastele şi o staţie de biciclete", a anunțat primarul Cristian Stan, precizând că lucrările vor începe în aproximativ două săptămâni.

"Mă bucur că o idee pe care inițial Consiliul Județean a avut-o, aceea de a extinde zona de la unitatea militară de la Gară, prinde contur, iar semnarea contractului de astăzi reprezintă un pas important pentru că zona respectivă să înnobileze orașul. Consiliul Județean Dâmbovița lucrează în zonă și sperăm că, până la data de 1 noiembrie, să avem asfalt la drumul care va face legătura dintre gara Târgoviște și linia de centură. Am terminat procedura de achiziție publică pentru ceea ce înseamnă iluminatul public, iar tot pe zona de drum, am predat amplasamentul pentru ceea ce înseamnă locuințele ANL, în vecinătate cu acest parc și, de asemenea, am finalizat investițiile pentru ceea ce înseamnă sistemul de alimentare cu apă și sistemul de canalizare pe zona respectivă. Eu sper ca anul viitor, constructorii de la mall, așa cum au promis, undeva în luna mai, investiția să fie gata. Dacă procedura de achiziție este finalizată și la această investiție, sper că, în primăvara anului viitor, să avem, acolo,  o zonă care să reprezinte un plus pentru Târgoviște (…) Ne dorim să avem acolo cel puțin două parcări, în zona fostei școli de cavalerie, și pregătim, de asemenea, un proiect pe care să îl depunem pe fonduri norvegiene pentru acest obiectiv. Mă bucur pentru că împreună am reușit să facem o gândire comună asupra zonei respective și de asemenea vă mulțumesc pentru că ați fost de acord să gândim împreună pentru ceea ce înseamnă investițiile la podul de pe centura orașului. În  următoarea ședință de Consiliu Județean, se va aproba alocarea sumei de 3 milioane lei pentru această investiție, absolut necesară municipiului Târgoviște”, a declarat și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea.

"Obiectivul va fi dotat cu sistem de supraveghere video. Până în acest moment, pentru obiectivul amintit, s-au obținut toate avizele și acordurile și s-a eliberat autorizația de construire", au precizat reprezentanții CJ, la semnarea contractului.

"Investiția va crește suprafețele spațiilor verzi din municipiul Târgoviște, reconversia terenului neutilizat de lângă UM Gară oferindu-le locuitorilor oportunități moderne de recreere și de petrecere a timpului liber", au puncat și reprezentanții ADR Sud Muntenia, cu privire la obiectivul acestui proiect.

 

 

Image