Primăria Târgoviște alocă buget special pentru realizarea proiectelor propuse de locuitorii municipiului

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Administrația locală din Târgoviște a decis să aloce anual un buget special pentru finanțarea proiectelor propuse de cetățeni. În 2019, inițiativa va fi implementată în premieră, pentru acest lucru fiind pregătită suma de 1,2 milioane de lei.

Urmând exemplul altor localități din țară, municipiul Târgoviște va implica în mod direct cetăţenii în administrarea localității. Și nu este vorba numai despre organizarea tradiționalelor audiențe susținute de edili sau despre consultările publice privind stabilirea bugetului anual, ci prin finanțarea concretă a proiectelor sugerate de comunitate.

"Începând cu acest an, este stabilita o suma care va fi utilizata pentru finanţarea proiectelor de interes public iniţiate de cetăţeni prin implicarea lor directă în procesul de bugetare participativă. Valoarea bugetului propus în cadrul procesului de bugetare participativă pentru proiectele selecţionate este de 1.200.000 lei/an bugetar, iar valoarea estimată pentru un proiect propus trebuie să se încadreze în suma maximă de 400.000 lei, inclusiv TVA", a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

Propunerile de proiecte trebuie să vizeze investiții în  infrastructură stradală (alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale), amenajare de spații verzi și locuri de joacă, mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei, amenajare spaţii publice (mobilier urban, iluminat public etc.), dezvoltare turism, infrastructură culturală, infrastructură socială, infrastructură de sănătate sau digitalizare.

Anual, în urma derulării procesului de bugetare participativă, vor fi selectate trei proiecte care vor fi cuprinse în bugetul de venituri și cheltuieli pentru acel exercițiu bugetar.

Iniţiativele pot fi lansate de persoane care au domiciliul în municipiul Târgovişte, după înscrierea în platforma on-line (www.targoviste-decide.ro) dedicată bugetării participative.

Propunerile pentru acest an pot fi făcute începând de luni, 1 iulie, până cel târziu pe 31 iulie. Ele vor fi analizate și validate de o comisie, în prima parte a lunii august, proiectele eligibile urmând să fie publicate pe 26 august.

După acest moment, până pe 10 septembrie, cetățenii vor putea vota, pe platforma amintită, proiectul pentru care își doresc finanțare. Perioada de derulare a întâlnirilor publice la nivel de cartiere pentru a discuta proiectele rezultate în urma votului și a stabili lista finală a proiectelor ce vor fi finanțate si implementate de Primăria Municipiului Târgoviște va fi 11-30 septembrie 2019.

 

 

Image