fbpx

Primarul unei comune din Dâmboviţa, condamnat definitiv la Curtea de Apel Ploieşti

Primarul unei comune din Dâmboviţa, condamnat definitiv la Curtea de Apel Ploieşti

Image
Image

Curtea de Apel Ploieşti s-a pronunţat marţi într-un dosar-maraton de furt calificat şi constituire de grup infracţional organizat, instrumentat de DIICOT Dâmboviţa încă din 2013. Mai multe persoane, printre care şi primarul comunei dâmboviţene Aninoasa, au fost condamnate.

Suspecţii fuseseră trimişi în judecată pentru că ar fi sustras bucăţi de conducte sau ar fi sprijinit activitatea infracţională. În dosar au existat nu mai puţin de 20 de părţi, inclusiv OMV Petrom, Romtelecom şi Conpet Ploieşti intervenind ca părţi vătămate. Primarul comunei Aninoasa, Constatin Maricescu, s-a numărat printre cei 12 inculpaţi. În toamna lui 2013, el fusese arestat preventiv, alături de alţi trei bărbaţi, sub suspiciunea de sprijinire a unei grupări infracţionale şi complicitate la furt calificat de conducte de transport de produse petroliere, potrivit informaţiilor transmise la vremea respectivă de Mediafax. La acel moment, procurorii calculaseră un prejudiciu de 1,5 milioane de lei.

După ce, în primă instanţă, edilul fusese achitat, potrivit dambovitanews.ro, Curtea de Apel Ploieşti a modificat în parte sentinţa dată de instanţa de fond în 2019. Astfel, primarul din Aninoasa a fost achitat pentru prima infracţiune, de aderare la un grup infracţional, însă a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de complicitate la furt calificat, conform informaţiilor publicate pe portalul instanţelor de judecată. Termenul de încercare pentru suspendarea condiţionată va fi de cinci ani. Curtea de Apel a mai decis în cazul primarului Constantin Maricescu şi interzicerea unor drepturi.

Decizia pe scurt în privinţa primarului din Aninoasa: "Menţine achitarea inculpatului Maricescu Constantin pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art.7 din Legea nr.39/2003 cu aplic.art.5 Cod penal. În temeiul art. art.26 rap.la art.208 alin.1, art.209 alin.1 lit.a, e,g, i Cod penal 1969, cu aplicarea art.41 alin.2 Cod penal din 1969. şi art.5 Cod penal, condamnă pe inculpatul MARICESCU CONSTANTIN, la pedeapsa de 3 ( trei ) ani închisoare. Conform art.71 Cod penal 1969, aplică inculpatului MARICESCU CONSTANTIN pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 alin.1 lit. a teza a două, lit. b şi lit. c Cod penal 1969. Conform art.65 Cod penal 1969, aplică inculpatului MARICESCU CONSTANTIN pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 alin.1 lit. a teza a două, lit. b şi lit. c Cod penal 1969, pe o perioadă de 3 ani. Conform art.81 Cod penal 1969, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 3 ani închisoare, pe un termen de încercare 5 ani, stabilit conform art.82 Cod penal 1969. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor privind revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei, prev. de art. 83, 84 Cod penal 1969. Conform art.71 alin.5 Cod penal 1969, dispune suspendarea executării pedepsei accesorii, pe durata termenului de încercare de 5 ani".

(Foto: dambovitanews.ro)

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.