Primele autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid au ajuns la Târgoviște

Primele autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid au ajuns la Târgoviște
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Primele 17 autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, destinate Primăriei Municipiului Târgoviște, au ajuns  în oraș săptămâna trecute. Restul până la 28 de vehicule va fi livrat până la finalul lunii aprilie.

Încă 10 autobuze sunt așteptate să sosească în această săptămână. Până la finalul lunii viitoare, toate cele 28 de autobuze hibrid diesel-electric vor fi livrate la Târgoviște.

Potrivit primarului Cristian Stan, cel mai “nou” autobuz existent până acum în parcul auto al operatorului de transport din municipiu avea o vechime de 17 ani.

“Între Primăria Târgoviște si Mercedes - Benz a fost semnat un contract de furnizare a 28 de autobuze hibrid diesel-electric, iar orașul nostru va dispune de mijloace de transport moderne, ecologice, care vor oferi condiții de călătorie cu nimic mai prejos comparativ cu cele din marile centre urbane europene.  Autobuzul Citaro reprezintă coloana vertebrală a transportului public în toată Europa, cu peste 55.000 de vehicule livrate. Versiunea Hybrid a acestui autobuz și-a dovedit performanțele privind fiabilitatea si rentabilitatea, fiind achiziționat în volume semnificative de către operatorii de transport din Berlin, Stuttgart, Munchen, Rotterdam, Cracovia sau Madrid”, spune edilul.

Autobuzele sunt echipate cu senzori numărare călători, sistem informare călători audio-video in/out bus – panouri LED, LCD – 21.5", sistem CCTv interior bus + video exterior - 4 camere interioare si 2 camere exterioare, sistem comunicare audio-video șofer-călători, computer de bord, echipament de vânzare bilete - instalat în bus, la șofer, cu opțiune de validare, validator dual, modul comunicații autobuz-CAN, terminal controlori, automat de reîncărcare bilete (instalat în autobuz) și sistem integrat de gestiune si diagnosticare electronica.

Valoarea contractului este de 44.720.680 lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

 

Image