fbpx

Primul caz de gripă confirmat în Dâmbovița, în acest sezon

Image
Image

După mai multe săptămâni în care, la nivel național, nu a mai fost raportat niciun caz de gripă, o nouă îmbolnăvire a afost confirmată, zilele trecute. Pacientul este din Dâmbovița, au anunțat reprezentanții Centrului național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Cazul, anunțat zilele trecute, a fost înregistrat în săptămâna 18 - 24 noiembrie, fiind vorba despre un pacient la care s-a confirmat prezența virusului tip A, subtip (H1)pdm09.

La jumătatea lunii octombrie, Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița anunța că Ministerul Sănătății a repartizat în județ 55.050 de doze de vaccin antigripal, disponibile în patru tranșe de 1.840 de doze, 18.350 de doze, 18.350 de doze și 16.510 de doze.

"Ca în fiecare an, campania de imunizare antigripală se derulează prin intermediul cabinetelor de medicină de familie. Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis persoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, în special cu afecţiuni respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, gravidele, personalul medical, conform strategiei Ministerului Sănătăţii şi recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale Centrului European pentru Controlul Bolilor. Reamintim populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandăm tuturor persoanelor care intră în categoria cu risc crescut de îmbolnăvire, să solicite vaccinul gratuit", au transmis, atunci, reprezentanții DSP Dâmbovița.

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.