fbpx

Primul deces cauzat de gripă, în județul Dâmbovița

Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița a anunțat, vineri, că în județ a fost confirmat primul caz de deces acuzat de gripă.

Decesul a survenit vineri, la o pacientă în vârstă de numai 33 de ani, au precizat autoritățile. "Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a fost notificată cu privire la decesul unei paciente în vârstă de 33 de ani  pentru care se confirmase  prezenţa virusului gripal. Menţionăm că decesul a survenit în timp ce aceasta se afla spitalizată în  Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte cu diverse comorbidităţi. De la debutul sezonului gripal în judeţul Dâmboviţa, au fost transmise către Institutul Cantacuzino un număr de 11 probe recoltate de la pacienţi, din care pentru 10 a fost confirmat diagnosticul de gripă, 6 cu virus gripal tip AH1 si 4 cu virus gripal tip AH3. Toate aceste cazuri au fost înregistrate la persoane care nu s-au vaccinat antigripal", au anunțat reprezentanții DSP.

Aceștia au reluat  recomandările pentru populație, să respecte regulile de igienă personală şi colectivă, să evite locurile cu aglomeraţie umană, iar la primele semne de boală să se adreseze medicului de familie pentru stabilirea corectă a tratamentului. "Nu este recomandat autotratamentul", au subliniat reprezentanții DSP Prahova. Autoritățile insistă asupra vaccinării antigripale ca fiind singura metodă  eficientă de a preveni îmbolnăvirea prin gripă.

În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită a grupelor cu risc,  prin intermediul cabinetelor de medicină de familie au fost vaccinate 54.870 de persoane.

La nivelul județului, odată cu debutului  sezonului gripal, s-a solicitat realizarea triajului epidemiologic zilnic în unităţile de învăţământ preşcolar, şcolar, liceal şi raportarea zilnică a cazurilor de îmbolnăvire înregistrate la nivelul unităţilor de învăţământ, în scopul stabilirii măsurilor care se impun în funcţie de situaţia epidemiologică. De asemenea, s-a dispus instituirea măsurilor specifice de prevenire a îmbolnăvirilor în unităţile sanitare cu paturi, prin limitarea accesului vizitatorilor în special în secţiile cu risc, precum şi respectarea normelor de precauţiuni universale de către personalul medico-sanitar.

 

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.