Program de iarnă pentru vizitatori, la Peștera Ialomiței

program peștera ialomitei
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

De la 1 octombrie, Peștera Ialomiței va putea fi vizitată după un nou program. Accesul turiștilor va fi permis zilnic, doar în intervalul 9.00 – 16.00.

 

“Din 1 octombrie 2022, Peştera Ialomiţei îşi modifică programul de vizitare și urmează să fie deschisă în intervalul orar 9:00 - 16:00. Zilele de vizitare rămân aceleași - de luni până duminică. Prețul unui bilet este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru elevi, studenți și pensionari”, a anunțat CJ Dâmbovița.

Peştera Ialomiţei este situată în localitatea Moroeni, județul Dâmboviţa, pe versantul drept al Cheilor Ialomiţei, la o altitudine de 1.660 m, scobită în calcarele jurasice ale Muntelui Bătrâna. Numele acesteia vine de la râul Ialomiţa, care izvorăşte la 10 km distanţă, din circul glaciar denumit Obârşia Ialomiţei, situat sub Vârful Găvanele (2.479 m) și poziționat la 600 m de Vârful Omu şi la o distanţă mai mică de Vârful Ocolit, numit şi Bucura Dumbravă.

“Încărcătura deosebită a acestor locuri i-a atras de-a lungul timpului atât pe daci, cât şi pe primii creştini, călugării, care se aflau în căutarea însingurării şi a unui loc de rugăciune departe de zgomotul lumii. Se spune că în Peştera Ialomiţei a poposit şi Apostolul Andrei, unul dintre cei doisprezece apostoli ai lui Iisus Hristos, cel trimis să creştineze populațiile de la nord de Dunăre.

Peştera Ialomiţei se întinde pe 1.128 metri, din care doar suprafața de 480 m este accesibilă şi amenajată pentru vizitare. Temperatura în peşteră oscilează între 5 şi 6 grade. Umiditatea este destul de mare, între 85 şi 100%”, potrivit informațiilor transmise de Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte.

 Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image
Image