Proiect de 5 milioane pentru modernizarea sistemului de iluminat din Târgovişte

Proiect de 5 milioane pentru modernizarea sistemului de iluminat din Târgovişte
Primăria Târgovişte solicită o finanţare de 5 milioane de lei de la Fondul de Mediu pentru modernizarea sistemului de iluminat public (Foto: Facebook Primăria Târgovişte)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Primăria Târgovişte a depus în cadrul unui program finanţat de Fondul de Mediu un proiect de modernizare a reţelei de iluminat public în zona mai multor străzi şi parcări.

Autorităţile au depus o cerere de finanţare în cadrul programului de eficientizare a iluminatului public derulat prin Administraţia Fondului de Mediu, în contextul în care bugetul alocat la această sesiune de depunere a proiectelor s-a epuizat în primele şapte minute de la deschidere. Administraţia locală speră ca, prin această investiţie, nu mai puţin de 64 de străzi şi 55 de parcări publice să beneficieze de o reţea modernă de iluminat public, autorităţile amintind că acesta este cel de-al doilea proiect major de modernizare a iluminatului din municipiu din ultimii doi ani, după investiţia derulată într-un proiect european cu valoare de 20 de milioane de lei.

Primăria Târgovişte cere finanţare AFM pentru reţeaua de iluminat

„În contextul lansării sesiunii pentru depunerea dosarelor de finanțare în cadrul axei «Iluminat Public – Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public», finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu, administrația locală târgovișteană a depus cu succes un nou proiect! De remarcat că banii alocați la nivel național au fost epuizați în numai 7 minute, sesiunea de finanțare fiind deschisă la ora 10,00 și închisă la ora 10.07! Cu o valoare de 5.000.000 lei, investiția vizează în principal scăderea consumului anual de energie primară în iluminat public cu aproximativ 60%. Lungimea rețelei modernizate în cadrul proiectului este de 55685 ml. și se propune instalarea unui număr de 1805 aparate de iluminat cu LED,  integrate într-un sistem de telegestiune beneficiind de comunicație wireless la nivel de aparat de iluminat”, a anunţat, săptămâna trecută, primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image