Proiect de peste 22 de milioane de lei, din fonduri europene, pentru extinderea și modernizare Școlii "Tudor Vladimirescu" din Târgoviște

Proiect de peste 22 de milioane de lei, din fonduri europene, pentru extinderea și modernizare Școlii "Tudor Vladimirescu" din Târgoviște
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Autoritățile din Târgoviște au anunțat demararea unei ample investiții care vizează Școala Gimnazială "Tudor Vladimirescu", din municipiu. Administrația locală a atras finanțare europeană pentru proiectul de extindere, reabilitare, modernizare și echipare a unității de învățământ.

Primarul Cristian Stan a anunțat, săptămâna trecută, că licitația în vederea contractării constructorului va fi lansată în cel mult 45 de zile, deci pe la jumătatea lunii martie. Proiectul "Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin extinderea, reabilitarea, modernizarea și echiparea Școlii Gimnaziale «Tudor Vladimirescu» din Târgoviște", cu o valoare totală de  22.487.266,06 de  lei, inclusiv TVA, a atras și finanțare europeană. Durata de execuție este de 24 de luni.

Potrivit edilului, investiția va presupune reabilitară a corpului principal de clădire, cu înlocuirea tâmplăriei, refacerea instalației electrice, înlocuirea rețelei de apă și dotarea cu hidranți, anveloparea imobilului, finisaje interioare și exterioare, modernizarea grupurilor sanitare, instalarea unui sistem de supraveghere video și a unui sistem de comunicare audio.

Proiectul mai include și supraetajarea corpului în care funcționează sala de sport, în vederea amenajării unei săli de gimnastică, plus anveloparea clădirii și înlocuirea tâmplăriei.

Suplimentar, în prelungirea clădirii școlii, autoritățile și-au propus să construiască un imobil în care vor fi amenajate sală de festivități, cu o capacitate de 610 locuri, și birouri.

Același proiect prevede asfaltarea curții și a bazei sportive, amenajarea a două terenuri de baschet, amenajare peisagistică, construirea unui teren de minifotbal cu gazon artificial, nocturnă și tribună, amenajarea postei de atletism, a gropii cu nisip și a unui teren de badminton.

Nu în ultimul rând, din fondurile alocate unității de învățământ vor fi achiziționate și mobilier nou, dotări de laborator, dotări pentru cabinetul stomatologic, pentru cabinetele școlare, pentru sala de mese, pentru sala de sport și sala de festivități.

După școlile “Mihai Viteazul” si “Matei Basarab", unitatea de învățământ este cea de-a treia din Târgoviște care beneficiază de investiții de asemenea amploare.

 

 

Image