Proiecte de aproape 20 de milioane de lei, pentru școli din Cobia și Dragodana

Proiecte de aproape 20 de milioane de lei, pentru școli din Cobia și Dragodana
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Primarii localităților Cobia și Dragodana au semnat, joi, la Târgoviște, cu ADR Sud Muntenia, contractile de finanțare din fonduri europene pentru două proiecte ce vizează reabilitarea, extinderea și dotarea a două unități de învățământ din comunele amintite.

Proiectul „Reabilitare, modernizare și extindere Școala cu clasele I-VIII Gherghițești”, prin care se propune asigurarea unei educații de calitate și atractive, în vederea reducerii abandonului școlar, prin reabilitarea, modernizarea și extinderea acestei unități de învățământ, dar și prin creșterea gradului de participare la procesul educațional, la nivelul învățământului obligatoriu. Cu o durată de implementare de 98 de luni, proiectul are valoarea totală de 8.081.479,72 lei, din care peste 5.000.000 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă de la Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), 772,51 mii lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă de la bugetul național, iar 2,26 milioane lei - cofinanțarea beneficiarului, au detaliat reprezentanții CJ Dâmbovița.

Pentru cel de-al doilea proiect - „Extindere și dotare Școala Boboci cu 8 săli de clasă și 3 laboratoare, sală de sport, amenajare incintă și împrejmuire”, Primăria Comunei Dragodana a obținut fonduri Regio în vederea extinderii imobilului Școlii Boboci din satul Picior de Munte și dotării acestuia, în scopul îmbunătățirii infrastructurii educaționale. Investiția presupune realizarea a opt săli de clasă, a trei laboratoare și a unei săli de sport, amenajarea incintei și împrejmuirea școlii, astfel încât să fie create condiții adecvate pentru desfășurarea activităților sportive și educaționale, alături de dotarea corespunzătoare a investiției propuse prin proiect. Cu o durată de implementare de 71 de luni, proiectul are valoarea totală de 9.828.829,36 lei, din care 8,35 milioane lei sunt finanțarea nerambursabilă de la Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), peste 1,27 milioane lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă de la bugetul național, iar aproape 197 mii lei reprezintă cofinanțarea beneficiarului.

Proiectele sunt derulate în cadrul unei componente care urmărește creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii şi învățământului obligatoriu, în special pentru copiii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului.   

“Sunt două proiecte gândite pentru elevii din aceste comune. Accesarea de fonduri europene pentru implementarea de proiecte ar trebui să devină un model de bune practici pentru toate comunitățile care urmăresc asigurarea unor condiții mai bune de trai pentru locuitorii lor. Felicit implicarea autorităților locale și sper ca proiectele ale căror contracte de finanțare au fost semnate astăzi să aducă beneficii actului educațional și, astfel, întregii comunități”, a declarant Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

 

 

Image
Image