fbpx

Proiecte de peste 20 de milioane de euro, vizând dezvoltarea zonei turistice din Dâmbovița, aprobate de ADR

Proiecte de peste 20 de milioane de euro, vizând dezvoltarea zonei turistice din Dâmbovița, aprobate de ADR

Image
Image

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia  a anunțat că au fost aprobate fișele de proiect depuse la finanțare de către Consiliul Județean Dâmbovița, la finalul lunii august 2020, pentru investiții în ona Padina-Peștera și reabilitareaTaberei Căprioara.

Consiliul Județean Dâmbovița (CJD) a fost notificat cu privire la decizia ADR Sud-Muntenia, privind fișele de proiect pentru investițiile „Dezvoltarea infrastructurii de turism în zona Padina - Peștera” și „Dezvoltarea infrastructurii de turism prin reabilitarea Taberei Căprioara, comuna Moroeni, Județul Dâmbovița”. Drept urmate, Agenția va încheia acordurile de parteneriat cu CJ, imediat ce documentele, depuse acum la Ministerul Fondurilor Europene, vor fi aprobate.

Proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de turism în zona Padina - Peștera” are ca obiectiv general dezvoltarea durabilă a zonei montane din Județul Dâmbovița și creșterea numărului de utilizatori ai resurselor turistice, prin construirea domeniului schiabil și a infrastructurii turistice în zona Padina - Peștera, respectiv integrarea stațiunii turistice montane în circuitele turistice naționale și internaționale, ceea ce va duce la  creșterea numărului de turiști în această zonă. Bugetul eligibil estimat al investiției este de 17.850.000 de euro.

În cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de turism prin reabilitarea Taberei Căprioara, comuna Moroeni, Județul Dâmbovița” sunt planificate intervenții de reabilitare și modernizare a corpului central al Taberei Căprioara și a celor cinci unități de cazare independente, aflate în incintă, amenajarea curții interioare, refacerea sistemului de iluminat, refacerea instalațiilor electrice, sanitare și termice, amenajarea parcării, schimbarea acoperișului, realizarea de compartimentări interioare, extinderea zonei terasei și realizarea unui sistem de canalizare. Bugetul eligibil estimat al investiției este de 3.570.000 de euro.    

 

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.