fbpx

Proiecte pentru modernizarea a 43 de străzi şi bulevarde din Târgovişte

Proiecte pentru modernizarea a 43 de străzi şi bulevarde din Târgovişte

Proiecte pentru modernizare de strazi in Targoviste (Foto: Facebook)

Image
Image

Autorităţile din Târgovişte au în derulare sau în pregătire mai multe proiecte de modernizare şi reabilitare a infrastructurii rutiere, care vizează nu mai puţin de 43 de artere de circulaţie.

Primul rezultat vizibil va fi pe Bulevardul Mircea cel Bătrân, unde lucrările la partea carosabilă s-ar putea finaliza, în funcţie de condiţiile meteo, în această săptămână, conform estimărilor autorităţilor, care au precizat că proiectul vizează şi refacerea trotuarelor şi a spaţiilor verzi. Lucrările de aici fac parte dintr-un set mai amplu de proiecte, unele în derulare, altele în aşteptarea finanţării nerambursabile, care includ, în total, nu mai puţin de 43 de străzi şi bulevarde, a anunţat primarul Daniel Cristian Stan.

Proiecte pentru modernizare de strazi in Targoviste

„17 străzi cu o lungime de peste 12 km, vor fi reabilitate și modernizate în cadrul Programului Național de Investiții «Anghel Saligny»! Bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor, Costache Olăreanu vor face obiectul unor ample lucrări de reabilitare și modernizare, intervenții care vor viza atât partea carosabilă, cât și trotuarele.

Cererea de finanțare a fost deja aprobată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, valoarea cumulată a intervențiilor depășind 42.000.000 lei. Durata de execuție nu va depăși 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor, iar în perioada imediat următoare va fi lansată licitația de execuție”, a afirmat, săptămâna trecută, primarul municipiului Târgovişte.

„Dacă acestor investiții le adaugăm proiectul de reabilitare a străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor, Fluierași si Luceafarului, în privința căruia licitația a fost deja lansată, lucrările care  au în vedere străzile Pădurii, Plantelor (realizate) și Liniștei, investiția care vizează modernizarea și reabilitarea străzii Calea București, realizată în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, dar și lucrările de reabilitare care vizează bulevardul Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării sau pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom, acum în derulare, avem imaginea unei strategii bine articulate de modernizare a infrastructurii stradale a orașului nostru. În plus, se află în faza documentațiilor tehnice și proiectul privind reabilitarea străzilor Nicolae Dobrin, Crizantemei, Profesor Cornel Popa (tronsonul de legatură cu Centura), Bulevardul Regele Carol I (ramura adiacentă), Bulevardul Regele Carol I (tronsonul de legatură cu Bulevardul I.C. Brătianu), Oituz, Vidin, Teilor (completare), Apusului, Prisecii (completare), Calea Câmpulung (nr. 178), Înfrățirii (completare), Lămâiței, în lungime de 2925 ml”, a adăugat edilul.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.