fbpx

Reabilitarea Pieței Revoluției din Târgoviște va începe în februarie

Image
Image

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a anunțat săptămâna trecută semnarea contractului de execuție lucrări pentru proiectul de aproape două milioane de lei care vizează reabilitarea și modernizarea Pieței Revoluției.

Edilul a anunțat că, odată făcut și acest pas, de lună viitoare încep lucrările, care trebuie finalizate cel târziu în decurs de 12 luni. Valoarea contractului este de 1.844.560 lei. "Proiectul va schimba din temelii întreaga zonă pietonală care porneşte de la Bulevardul Libertăţii, prin faţa fostei cofetarii «Casata», către Primăria Târgovişte, precum şi trotuarul din fata blocurilor C, până la sediul ITM Dâmboviţa. În cadrul uneia dintre cele mai spectaculoase investiţii de reabilitare implementate vreodată în Târgovişte, se prevede amenajarea unui spaţiu pietonal și de petrecere a timpului liber, care va întregi modernizarea zonei centrale a municipiului Târgovişte. În linii mari, vor fi realizate lucrări de desfacere integrală a pavimentului existent și de realizare a unui pavaj nou, diferenţiat, în funcţie de specificul suprafeţei, se va instala mobilier urban modern (bănci cu copertina, rastel pentru biciclete, zona de relaxare pentru grupuri, coșuri de gunoi selectiv, fântâni de băut apă), iluminatul exterior urmând a fi inclusiv încastrat în pavaj. Totodată, se vor crea generoase spaţii verzi gazonate, vor fi plantaţi arbori şi se vor realiza amenajări florale", a detaliat primarul municipiului Târgoviște.

Investiția va viză, pe lângă refacerea rețelelor edilitare aferente zonei, și montarea de sisteme care să asigure internet wireless și difuzarea de muzică ambientală.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.