fbpx

RECENSĂMÂNT 2022 Apelul autorităților din Dâmbovița: „Acuratețea datelor influențează atragerea de fonduri europene”

RECENSĂMÂNT 2022 Apelul autorităților din Dâmbovița: „Acuratețea datelor influențează atragerea de fonduri europene”

Image
Image

RECENSĂMÂNT 2022 Autoritățile din Dâmbovița au prezentat, la finalul săptămânii trecute, detalii privind organizarea Recensământului Populației și Locuințelor, la nivelul județului, dar au lansat și un apel către cetățeni, să participe la derularea procesului, pentru că este nevoie de colectarea de informații cât mai exacte.

În județul Dâmbovița sunt organizate 451 de sectoare de recensământ, în care își vor desfășura activitatea 451 de recenzori; 18 recenzori şefi; 219 recenzori pentru autorecenzare asistată; 89 coordonatori la nivel de municipiu, oraş, comună; 1 coordonator județean.

”Am solicitat tuturor celor prezenți astăzi să informeze cetățenii cu privire la desfășurarea recensământului și să acorde sprijin logistic necesar în derularea acestuia, în condiții optime. De asemenea, pe această cale, adresez, tuturor dâmbovițenilor, rugămintea de a trata cu seriozitate această cercetare statistică de mare complexitate. Oamenii trebuie să conștientizeze că datele culese și centralizate vor sta la baza politicilor și implementării proiectelor.

Acesta va fi primul recensământ în format complet digital și va asigura o transparență totală în colectarea datelor, în temeiul cărora vom putea propune măsuri concrete care să conducă la soluționarea unor probleme reale ale comunităților locale!”, a declarat Claudia Gilia, prefectul de Dâmbovița, cu prilejul unei dezbateri organizate  vineri.

RECENSĂMÂNT 2022 De informațiile colectate depind viitoarele finanțări

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a subliniat că procesul nu este important doar din punct de vedere statistic. “Rezultatele acestui recensământ vor avea un puternic impact asupra județului și asupra tuturor localităților dâmbovițene. Fiecare cetățean al acestui județ trebuie să înțeleagă cât de important este să participe la această cercetare statistică. În primul rând, numărul cetățenilor declarați într-o localitate afectează în mod direct sursele de finanțare ale comunității respective.  Dacă la finalizarea recensământului, într-o comună dâmbovițeană au fost recenzați 4.000 de locuitori, dar, în realitate, numărul cetățenilor este de 5.000, atribuirea de sume de la bugetul de stat se va face în funcție de statistica oficială. Astfel, localitatea va primi mai puțin bani la buget, în condițiile în care nevoile sunt mult mai mari. Acuratețea datelor influențează atât atragerea de fonduri europene (spre exemplu, multe din ghidurile P.O.C.U depind de numărul de locuitori), dar pot constitui și un reper pentru eventuali investitori”, a subliniat acesta.

Recensământul Populației și Locuințelor se desfășoară în trei etape:

1 februarie – 13 martie 2022: Preluare date din surse administrative şi popularea bazei de date RPL2021;

14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare;

16 mai – 17 iulie 2022: Colectare a datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă (înregistrarea datelor în chestionarul electronic, cu ajutorul tabletelor).

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.