fbpx

RECENSĂMÂNT 2022 Aproape 800 de persoane implicate în numărarea locuitorilor și locuințelor din Dâmbovița

Image
Image

RECENSĂMÂNT 2022 Autoritățile din Dâmbovița au prezentat, vineri, detalii privind organizarea acestui proces, la nivelul județului.

 

În județul Dâmbovița sunt organizate 451 de sectoare de recensamânt, în care își vor desfășura activitatea 451 de recenzori; 18 recenzori şefi; 219 recenzori pentru autorecenzare asistată; 89 coordonatori la nivel de municipiu, oraş, comună; 1 coordonator județean.

”Am solicitat tuturor celor prezenți astăzi să informeze cetățenii cu privire la desfășurarea recensământului și să acorde sprijin logistic necesar în derularea acestuia, în condiții optime. De asemenea, pe această cale, adresez, tuturor dâmbovițenilor, rugămintea de a trata cu seriozitate această cercetare statistică de mare complexitate. Oamenii trebuie să conștientizeze că datele culese și centralizate vor sta la baza politicilor și implementării proiectelor.

Acesta va fi primul recensământ în format complet digital și va asigura o transparență totală în colectarea datelor, în temeiul cărora vom putea propune măsuri concrete care să conducă la soluționarea unor probleme reale ale comunităților locale!”, a declarat Claudia Gilia, prefectul de Dâmbovița, cu prilejul unei dezbateri organizate  vineri.

RECENSĂMÂNT 2022 - Etape

În perioada februarie - iulie 2022 se desfașoară, etapizat, recenzarea populației și locuințelor, astfel:

1 februarie – 13 martie 2022 - reluarea datelor din sursele administrative şi popularea chestionarelor  electronice (1 februarie – 13 martie 2022)

14 martie – 15 mai 2022 - autorecenzarea on-line şi autorecenzarea asistată        Autorecenzarea se poate realiza de pe echipamentul propriu al persoanei care se auto-recenzează sau al gospodăriei din care aceasta face parte.

Fiecare persoană cu reşedinţa obişnuită în România trebuie să se autorecenzeze, parcurgând 2 paşi:

Pasul 1: se completează formularul de preînregistrare, declarând toţi membrii gospodăriei, accesând platforma de autorecenzare de pe site-ul: www.recensamantromania.ro

Pasul 2: fiecare membru al gospodăriei îşi completează chestionarul individual accesându-şi propriul chestionar prin link-ul primit pe adresa de e-mail indicată la preînregistrarea de la pasul 1.

16 mai – 17 iulie 2022 - recenzarea prin interviu faţă-în-faţă, de către recenzori, cu înregistrarea datelor pe tabletă

Recensământul va viza:

  • Persoanele cu cetăţenie româna, străină sau fără cetățenie, cu reședința obișnuită în ţară;
  • Persoanele de cetăţenie română cu domiciliul în România , dar cu reședința în altă țară pentru o perioadă mai mica de 12 luni.
  • Persoanele cu cetăţenie română care sunt membri ai personalului misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în străinătate, membrii forţelor armate naţionale staţionate în restul lumii, personalul naţional al bazelor ştiinţifice naţionale stabilite în afara teritoriului geografic al ţării, persoanele de cetăţenie română care sunt membri ai echipajelor navelor de pescuit, altor nave, aeronave şi platforme plutitoare operând parţial sau în întregime în afara teritoriului economic.
  • Gospodăriie și nucleele familiale;
  • Clădirile de locuit;
  • Clădirile cu altă destinație decât cea de locuit, dacă există cel puțin o locuință în acestea;
  • Locuințele situate în orice clădire indiferent de forma de proprietate de pe teritoriul României;
  • Spațiile colective de locuit.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.