Restricții impuse în localitatea greșită, în Dâmbovița, după ce DSP a încurcat rata infectării în două sate

Restricții impuse în localitatea greșită, în Dâmbovița, după ce DSP a încurcat rata infectării în două sate
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

CJSU Dâmbovița a emis, luni, o hotărâre privind impunerea de restricții în localitatea Vârfuri, pentru perioada 27 octombrie - 9 noiembrie, invocând că "se constată depăşirea limitei de 1,5/1.000 locuitori a ratei de incidenţă cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în comuna Vârfuri (2,76 cazuri/1000 locuitori)".

În cuprinsul hotărârii se menționează că aceasta a fost adoptată inclusiv în baza adresei Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa înregistrată la Instituţia Prefectului-judeţul Dâmboviţa sub nr. 10970/26.10.2020, prin care sunt comunicate ratele de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile.

Se pare, însă, că localitatea cu număr de cazuri ar fi, de fapt, satul Vișinești. Eroarea a fost sesizată de Prefectură care susține, într-un comunicat remis presei, că DSP nu a venit încă cu o explicație legată de cifrele încurcate, scrie realitatea.net. Prefectura se așteaptă acum ca reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CSJU) Dâmbovița să revoce decizia prin care au fost introduse restricțiile în localitatea Vârfuri.

Sursa foto: rohealthreview.ro

 

Image