fbpx

Restricții suplimentare, în Dâmbovița, în perioada Sărbătorilor

Restricții suplimentare, în Dâmbovița, în perioada Sărbătorilor

Image
Image

Aglomerația de Sărbători, pe care ne obișnuisem deja să o înfruntăm, cu mai mult sau mai puțină răbdare, în anii precedenți, este în prezent un pericol. Prin urmare, autoritățile caută să adopte măsuri, astfel încât următoarea perioadă să nu devină prilej pentru creșterea numărului de infectări cu coronavirus.

În Dâmbovița, prefectul Aurelian Popa a solicitat, la finalul săptămânii trecute, măsuri speciale, dată fiind apropierea sărbătorilor de iarnă care, în mod obișnuit, creează un flux mărit de cumpărători în spațiile comerciale de mare suprafață. În calitate de președinte al Comitetului județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița, acesta “a solicitat o atenție deosebită organizării activității în aceste centre comerciale de mare suprafață, astfel încât măsurile sanitare prevăzute atât de Ordinul comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Afacerilor Interne nr. 874/81/2020, cât și de H.G. nr. 967/2020 – art. 10 pct. 3 să fie respectate cu strictețe”.

De asemenea, conducerea Prefecturii Dâmbovița le-a solicitat agenților economici să elimine coșurile de mână, impunând folosirea exclusivă a cărucioarelor în timpul vizitei în incintele magazinelor. În opinia autorităților, această măsură „poate scădea numărul contactelor fizice și poate duce la respectarea păstrării distanței fizice”. Suplimentar, prefectul a cerut “monitorizarea atentă a numărului de cumpărători care se pot afla simultan în incinta magazinului, mergând până la limitarea accesului  în magazin peste un anumit număr prestabilit pentru fiecare incintă și care poate asigura respectarea distanțării fizice”, dar și “evitarea promovării unor promoții ori vânzări accelerate ale unor produse care ar putea genera un flux mare de cumpărători”.

Printre măsurile solicitate a fi implementate în perioada următoare se numără “sporirea  numărului de personal, astfel încât să fie deschise un număr cât mai mare de case de marcat pentru a nu se mai crea aglomerație, precum și existența în interiorul spațiului de vânzare a personalului dedicat care să se asigure că nu sunt create aglomerări ad-hoc și care să-i îndrume pe cumpărători la casele de marcat pentru a se crea  o încărcătură echilibrată a acestora”.

Operatorii economici din județ au fost avertizați, deja, că în perioada următoare vor fi intensificate acțiunile de control pentru verificarea respectării măsurilor de siguranță sanitară. „Dacă  vor fi constatate abateri, deficiențe sau un management defectuos al acestora, după aplicarea sancțiunilor prevăzute de lege, se va lua în calcul adoptarea în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a unor măsuri restrictive ce pot merge până la limitarea programului de funcționare între anumite intervale orare sau zile ale săptămânii”.

 

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.