fbpx

Salmonella descoperită într-o fermă din localitatea Valea Mare, județul Dâmbovița

Salmonella descoperită într-o fermă din localitatea Valea Mare, județul Dâmbovița

Image
Image

Săptămâna trecută Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală București, în data de 27.05.2021, a confirmat prezența Salmonella Enteritidis la păsările și ouăle dintr-o exploatație comercială din localitatea Valea Mare, județul Dâmbovița.

Potrivit unui comunicat de presă al DSVSA Dâmbovița fost convocat CLCB pentru aprobarea Programului de măsuri pentru combaterea și stingerea focarului de boală.

“La nivelul exploatației comerciale au fost puse restricții asupra păsărilor și ouălor provenite de la acestea.

Niciun ou din cele contaminate sau presupus contaminate nu a ajuns pe piață în vederea comercializării către consumatorul final, ele fiind reținute oficial în centrul de ambalare ouă al societății și vor fi dirijate către o unitate autorizată sanitar-veterinar de neutralizare/procesare.

În ședința CLCB a fost propusă și aprobată măsura de ecarisare a păsărilor din focar prin incinerare într-o unitate autorizată sanitar-veterinar sau sacrificare într-un abator autorizat sanitar-veterinar, cu respectarea tuturor reglementărilor în vigoare”, se arată în comunicat.

Salmonelele sunt bacterii prezente în tubul digestiv al multor animale și pot contamina alimente, precum carne, ouă, lapte, legume și fructe. Consumul de produse contaminate cu Salmonella produce la oameni grave toxiinfecții alimentare.

 

Imagine cu caracter ilustrativ, ziarulceahlaul.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.