fbpx

Salvați Copiii anunță deschiderea unui program local, la Târgoviște, pentru a preveni instituţionalizarea minorilor ai căror părinți sunt în străinătate

Salvați Copiii anunță deschiderea unui program local, la Târgoviște, pentru a preveni instituţionalizarea minorilor ai căror părinți sunt în străinătate

Image
Image

Organizaţia Salvaţi Copiii deschide două noi programe locale în cadrul proiectului "Servicii integrate pentru copii în risc". Unul dintre programe a fost anunțat pentru Dâmbovița, iar al doilea de va derula Argeş.

Noile programe se vor derula în Dâmbovița și Argeș până pe 2 iunie 2023. Valoarea totală a proiectului "Servicii integrate pentru copii in risc", cod SMIS 130459, este de 4.520.437,51 lei, din care valoare cofinanţare UE: 3.842.371,92 lei şi valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional: 678.065,59 lei.

Intervenţiile urmăresc reducerea numărului de copii care intră în instituţii de tip rezidenţial, prin dezvoltarea de servicii comunitare destinate prevenirii separării copilului de părinţi în judeţele Argeş şi Dâmboviţa (2 centre de zi în localităţile Piteşti şi Târgovişte şi 2 programe de intervenţie în comunitate).

Un alt obiectiv este îmbunătăţirea procesului de identificare şi monitorizare a copiilor expuşi riscului de separare de familie în judeţele Argeş şi Dâmboviţa şi la nivel naţional. "Concluziile, recomandările şi propunerile formulate în urma întâlnirilor de lucru ale reţelelor interinstituţionale din proiect şi ale activităţilor cu grupul ţintă vor fi cuprinse într-un raport care va fi pus la dispoziţia factorilor decidenţi de la nivel local (de ex. primăria Piteşti, primăria Târgovişte, DAS Piteşti, DAS Târgovişte, CJ Argeş, CJ Dâmboviţa, DGASPC Argeş, DGASPC Dâmboviţa) şi de la nivel central (ANDPDCA, Ministerul Muncii), în vederea formulării de politici publice coerente şi funcţionale şi propunerii de tipuri de intervenţii cât mai targetate, astfel încât să răspundă eficient nevoilor copiilor aflaţi în risc de separare de familie", au mai anunțat reprezentanții "Salvați Copiii".

Nu în ultimul rând, programele vor oferi servicii sociale complexe pentru 230 de copii expuşi riscului de separare în cele două judeţe.

Potrivit reprezentanților organizației, la nivel național, dintre cei 86.263 de copii care au unul sau ambii părinţi plecaţi să muncească în afara ţării, 3.500 se află într-o situaţie suplimentară de vulnerabilizare, în sistemul de protecţie specială.

 

Sursa foto: Salvați Copiii România

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.