fbpx

STARE DE URGENȚĂ | Primarul din Târgoviște, revoltat de lipsa de comunicare, la nivel central, pe tema epidemiei

STARE DE URGENȚĂ | Primarul din Târgoviște, revoltat de lipsa de comunicare, la nivel central, pe tema epidemiei

Image
Image

Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, a răbufnit, sâmbătă după-amiază, pe rețelele de socializare, revoltat, pe de-o parte, de comportamentul unor cetățeni ai municipiului, în contextul epidemiei, iar pe de altă parte de modul în care comunică autoritățile locale.

Edilul le-a cerut locuitorilor din târgoviște să rămână în case și s-a declarat uluit că, după atâtea apeluri și măsuri adoptate de autorități, la finalul săptămânii, în oraș, încă existau locuri aglomerate, ca într-un weekend obișnuit. "Oameni buni, ne cunoaștem de atâta timp și știți că nu am fost niciodată un prăpăstios din fire. Am avut mereu ambiția și curajul de a depăși limite și prejudecăți. De data asta, însă, e cu totul altceva. Sunt extrem de îngrijorat de efectul pe care îl poate avea coronavirusul în țara noastră, în municipiul nostru. Și nu știu cum să vă fac să înțelegeți mai bine această alertă. Am luat măsuri de combatere a efectelor de răspândire, dar ele devin absolut inutile în fața comportamentului unora dintre noi. Azi de dimineață, erau cozi, persoană lângă persoană, la două supermarketuri în oraș. Azi, la prânz, erau oameni pe străzi ca într-o sâmbătă obișnuită, trecând unii pe lângă alții, cu un grad de inconștiență care mă sperie. Azi, după-amiază, sunt oameni în parcuri și părculețe, în fața blocului, de parcă ar fi sărbătoare și nu stare de urgență. Ce să fac mai mult ca să înțelegeți că trebuie să stați acasă?! Vreți să avem concitadini infectați sau, Doamne ferește, târgovișteni morți din cauza faptului că nu am fost suficient de îngrijiți cu noi înșine? Vreți să cădem într-o dramă din care să nu mai putem ieși vă rog să stați în casele voastre cât de mult puteți! Veți vedea, atunci când va trece valul de nenorociri, cât de mult a contat asta", le-a transmis edilul locuitorilor orașului.

Acesta a criticat și autoritățile centrale pentru problemele de comunicare pe tema epidemiei. "Fac o paranteză și le transmit celor care guvernează azi că sunt în egală măsură responsabili pentru starea asta de relaxare socială inconștientă pe care o vedem afară. Minciunile lor cu «noi suntem cei mai buni, noi stăpânim virusul» au creat o falsă realitate și au dezarmat scutul de protecție al cetățenilor. La aceste lucruri, adaugăm și interdicția inadmisibilă de comunicare pe acest subiect", a transmis primarul în prima zi în care autoritățile centrale nu au mai raportat situația îmbolnăvirilor pe județe.

Sursa foto: Facebook/ Cristian Daniel Stan

 

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.