Subofițer ISU Dâmbovița reținut pentru luare de mită. Acesta ar fi pretins bani ca să ignore nereguli grave

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Procurorii  Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au anunțat, vineri, că au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a unui subofițer din cadrul I.S.U. Dâmbovița, pentru cercetări privind săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Acesta are calitate de suspect în dosar.

Bărbatul ar fi pretins de la un denunțător suma de 5.000 lei, "din care a primit efectiv 1.000 de lei, pentru a nu lua măsurile legale în legătură cu nereguli constatate pe linie de P.S.I. la o societate comercială și pentru a nu sancționa contravențional societatea cu amendă în valoare de 50.000 lei".

Vineri, persoana în cauză va fi prezentată instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Măsurile au fost luate după ce, joi, bărbatul a fost prins în flagrant de către ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița,  sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București. "La percheziția corporală efectuată cu ocazia flagrantului, asupra subofițerului a fost găsită suma totală de 6.000 lei, între care și banii primiți cu titlu de mită", au explicat procurorii.

Măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng  în niciun fel principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Image