Suspiciune de pestă porcină africană în Dâmbovița, la câțiva kilometri de granița cu Prahova. Ce localități sunt în apropiere

Pesta porcină africană tot dă târcoale, de luni bune, județului Prahova, fără ca aici să apară măcar vreo suspiciune până acum. Asta deși vecinii din Buzău, Ialomița, Ilfov și Dâmbovița au anunțat mai multe focare.

Cea mai nouă amenințare vine din sud-vestul județului. La Butimanu, localitate aflată la numai câțiva kilometri de granița cu Prahova, a fost găsit, joi, cadavrul unui porc mistreț, suspiciunea fiind că acesta a murit de pestă porcină africană.

Potrivit presei locale, rezultatele analizei, care să confirme sau să infirme bănuielile, sunt așteptate în cursul acestei zile.

Butimanu se află aproape de granița județului Dâmbovița cu Prahova și Ilfov. La numai câțiva kilometri, în Prahova, sunt satele Tătărăi și Ologeni (comuna Poienarii Burchii).

Potrivit situației prezentate de ANSVSA la 18 ianuarie, în Dâmbovița mai exista un singur focar, confirmat într-o exploatație de tip A din satul Fierbinți.

 

Image
Image
Image