fbpx

TÂRGOVIȘTE: Fonduri de 50 de milioane de lei investite în regenerarea spațiilor publice degradate

TÂRGOVIȘTE: Fonduri de 50 de milioane de lei investite în regenerarea spațiilor publice degradate

Image
Image

Municipiul Târgoviște a primit, din partea Asociației Municipiilor din România, trofeul la categoria “Regenerare urbană a spațiilor publice”.

Distincția a fost acordată administrației locale în cadrul Galei AMR 2021, pentru “Excelență în regenerarea urbană a spațiilor publice”, după trei ani în care în municipiul dâmbovițean au fost derulate în acest domeniu, nu mai puțin de 21 de proiecte, în valoare de 50 de milioane de lei.

“Este o recompensă care se întoarce către efortul unei echipe de a transforma orașul în ultimii ani și oferă, totodată, un model de bune practici.

În considerarea acestei performanțe au fost analizate proiectele noastre cu finanțare europeană și locală pe ceea ce înseamnă regenerarea spațiilor publice degradate: 21 de investiții și peste 50 de milioane lei în ultimii 3 ani! Toate zonele abandonate care au fost „civilizate”, locurile de joacă apărute în locul maidanelor părăsite, hectare de pământ neîngrijit înlocuite cu parcuri și spații de agrement, mii de locuri de parcare în locul garajelor inestetice etc - toate au contribuit la schimbarea condițiilor de trai în municipiul Târgoviște.

O muncă de echipă, pentru care sunt extrem de mândru”, a transmis, după primirea acestui premiu, Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

Unul dintre cele mai ample proiecte derulate este cel privind „Reconversia si refuncționalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște prin crearea de facilități pentru recreere”. Pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp, este implementat un proiect care presupune amenajarea unui spațiu verde generos, incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale, dar și construirea unui loc de joacă, a unei fântâni arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete. Totodată, în cadrul clădirii multifuncționale, va fi realizat și un loc de joacă interior, dotat echipamente de joacă de tip softplay. Investiția se ridică la aproape 11 milioane de lei și este derulată din fonduri europene, urmând să se concretizeze în construirea celui mai mare parc din municipiul Târgoviște, dacă ne raportăm la ultimii 50 de ani.

Dintre proiectele recente și deja finalizate, putem aminti reabilitarea și modernizarea cinematografului Independența, reintrat în circuit după ani buni, în urma unei investiții de aproape 9 milioane de lei, prin CNI. În prezent, este cinematograful cu cel mai mare ecran din România, dispune de un sistem audio de top și clasificat în prima categorie de calitate în ”Registrul Cinematografiei”.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.