Tineri plasați în carantină, în Dâmbovița, au fost găsiți de jandarmi la plimbare

Tineri plasați în carantină, în Dâmbovița, au fost găsiți de jandarmi la plimbare
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Doi tineri dâmbovițeni, de 18, respectiv 20 de ani, sunt cercetați după ce au fost prinși de jandarmi încălcând restricțiile ce le-au fost impuse. Cei doi ar fi trebuit să stea în carantină, dar au ignorat regulile și au ieșit la plimbare.

Primul depistat a fost tânărul de 20 de ani. "Miercuri, 4 noiembrie, o patrulă de jandarmerie, care acționa pentru prevenirea faptelor antisociale a oprit un tânăr la intrarea în parcul Chindia, deoarece acesta nu purta mască de protecție. Jandarmii i-au adus la cunoștință că măsura purtării măștii de protecție în toate spațiile publice din oraș, a fost instituită în mod obligatoriu pentru toți cetățenii, pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că tânărul, în vârstă de 20 de ani, figura în carantină la domiciliu, după ce s-a întors dintr-o țară străină cu un risc epidemiologic ridicat. Întrebat despre motivul pentru care a plecat din locuință, acesta a afirmat cu indiferență că este sănătos și vrea să se plimbe prin parc", au precizat reprezentanții IJJ Dâmbovița.

Jandarmii i-au întocmit acestuia actele de sesizare pentru zădărnicirea combaterii bolilor, acestea fiind înaintate autorităților competente, pentru continuarea cercetărilor. Dar demersurile nu s-au oprit aici, ducând la declanșarea unei a doua anchete.

"În urma deciziei Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, jandarmii s-au deplasat joi, 5 noiembrie, la domiciliul tânărului depistat în timp ce se plimba prin parc, după ce s-a întors dintr-o țară străină, cu risc epidemiologic ridicat. În momentul în care aceștia efectuau demersurile pentru a-l conduce la un centru de carantină instituționalizată, au constatat că de la adresa respectivă mai lipsește o persoană căreia îi fusese aplicată aceeași măsură. În urma verificărilor a reieșit că tânăra, în vârstă de 18 ani, nu a respectat măsura de carantină obligatorie și s-a deplasat la un magazin alimentar pentru a-și procura țigarete", au transmis, ulterior, reprezentanții IJJ Dâmbovița.

Și în acest caz, jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru zădărnicirea combaterii bolilor, fata urmând să fie plasată, de asemenea, în carantină instituționalizată.

Sursa foto: IJJ Dâmbovița

 

Image