fbpx

Traseul final al centurii municipiului Târgoviște a fost aprobat

Traseul final al centurii municipiului Târgoviște a fost aprobat

Image
Image

Proiectul depus de Consiliul Județean Dâmbovița pentru construirea Inelului 2 de centură al Municipiului Târgoviște a primit, la finalul săptămânii trecute, acordul pentru traseul final din partea Consiliului Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița menționează că a probarea a venit ca urmare a unei avizări a analizei multicriteriale II (AMCII), ce a stabilit varianta finală de traseu care trebuie luată în calcul la următoarea fază, aceea a cuantificării indicatorilor tehnico-economici.

Potrivit sursei citate, ruta proiectată va porni din comuna Ulmi, de la intersecția cu viitorul Drum Expres Valahia - Autostrada A1 - Ploiești, și se va intersecta cu DN 72, care face legătura între Târgoviște și Găești. Ruta, care va parcurge mai multe terenuri agricole și păduri, va intersecta DN 72A, drum național care face legătura între Târgoviște și Câmpulung, dar și DJ 712, drum județean care face legătura între municipiul Târgoviște, comunele Șotânga, Vulcana-Pandele și orașul Pucioasa.

“Inelul 2 de centură al Municipiului Târgoviște este cel mai important drum care se construiește de la zero în județul Dâmbovița.

Proiectul derulat în colaborare cu CNAIR are o lungime de 16,5 km, iar, prin realizarea acestei investiții, se așteaptă o creștere a accesibilității în zona urbană a municipiului Târgoviște, dar și o sporire a confortului și siguranței tuturor participanților la trafic, care tranzitează zona respectivă, prin fluidizarea circulației și mutarea traficului greu și a traficului de tranzit din zona urbană a municipiului Târgoviște”, subliniază reprezentanții CJ Dâmbovița.

Șoseaua va avea câte două benzi pe sens, a câte 3,5 metri lățime, iar zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu, de 3 m lățime. Autoritățile județene spun că traseul va incluse cinci intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o turbogirație la intersecția cu DN71, nouă pasaje rutiere, trei poduri  și un viaduct. La momentul întocmirii studiului de prefezabilitate, valoarea estimată a Inelului 2 de Centură a fost de 147.000.000 de euro.

„Vom mai avea o întâlnire cu reprezentanții CNAIR pentru a discuta toate aspectele legate de siguranța circulației pe noul drum. Realizarea acestui proiect este foarte importantă pentru a elibera municipiul Târgoviște și zonele limitrofe de traficul aglomerat. Dezvoltarea infrastructurii rutiere este cheia dezvoltării județului nostru! O rețea nouă de drumuri echivalează cu scoaterea traficului din localități, economie de timp și carburanți, mai multă siguranță pe drumurile locale și județene și, nu în ultimul rând, diminuarea drastică a surselor de poluare din municipiile, orașele și comunele noastre”, a explicat Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.