Trei noi contracte de finanțare din fonduri europene, pentru infrastructura turistică și o unitate de învățământ, la Pucioasa și Hulubești

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Autoritățile din Dâmbovița au semnat, săptămâna trecută, contractele de finanțare pentru proiectele „Modernizare și amenajare peisageră în zona centrală a stațiunii balneoclimatice oraș Pucioasa”, „Creare zonă de agrement «Moțăianca» în stațiunea balneoclimatică oraș Pucioasa” și –„ Reabilitare, extindere cu centrală termică și dotare Grădiniță P+1 Hulubești”.

Cele două proiecte depuse de Pucioasa în anul 2017 s-au clasat pe primele două locuri din totalul celor șase câte au fost înregistrate, atunci, la nivelul Regiunii Sud Muntenia. Prin implementarea proiectului „Modernizare și amenajare peisageră în zona centrală a stațiunii balneoclimatice oraș Pucioasa” se vor realiza: dezvoltarea infrastructurii rutiere pentru turismul balnear din stațiunea balneoclimatică Pucioasa, respectiv reabilitarea a 1,112 km de drum, cu o suprafață de 16.360 mp; amenajarea a 26.840,61 mp de suprafețe spații verzi (din care un parc în suprafață de 25.984,00 mp și o grădină în suprafață de 856,61 mp) în stațiunea balneoclimatică Pucioasa; modernizarea a 2.073,00 mp de suprafață destinată recreării/agrementului (pentru sport) în stațiunea balneoclimatică Pucioasa. Durata de implementare este de 48 luni, iar valoarea totală a lucrărilor este de 22.478.322,30 lei, cota de cofinanțare a Primăriei Pucioasa fiind de 2%.

În ceea ce privește proiectul „Creare zonă de agrement “Moțăianca” în stațiunea balneoclimatică oraș Pucioasa”, acesta își propune să promoveze combinarea turismului balnear tradițional cu turismul de „wellness”, astfel încât să fie incluse și alte noi posibilități de petrecere a timpului liber în stațiune, activități de tip sportiv, odihnă și joacă, în locuri amenajate special pentru astfel de activități. Valoarea totală este de 19.987.759,69 lei, cu 2% cotă de cofinanțare a unității administrativ-teritoriale.

Proiectul ce aparține UAT Hulubești –„ Reabilitare, extindere cu centrală termică și dotare Grădiniță P+1” are o valoare totală de 1.242.822,75 lei.

 

 

Image