Tur virtual 3D, interactiv, disponibil pentru trei muzee din Dâmbovița

muzee dambovita
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Trei muzee dâmbovițene, aflate în administrarea Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească”, pot fi vizitate virtual, din această lună, pe www.muzeedelasat.ro, platforma on-line care cuprinde tururi virtuale 3D interactive, fotografii și informații documentate pentru 48 de muzee din zona rurală a Moldovei și Munteniei.

Cele trei obiective culturale incluse în program sunt Muzeul Etnografic „Dumitru Ulieru” din Pietroșița, Casa-Atelier „Gabriel Popescu” din Vulcana-Pandele și Casa Memorială „Ion Luca Caragiale”. Turul virtual al fiecărui muzeu va putea fi vizualizat și de pe cea mai accesată și populară platformă de navigare din lume - Google Maps.

 

Website-ul www.muzeedelasat.ro, disponibil în limbile română și engleză, a fost creat printr-o co-finanțare a Administrației Fondului Cultural Național (AFCN). Pe lângă cele 48 de muzee, în viitor vor fi adăugate și alte obiective culturale din mediul rural. „Scopul final al proiectului este acela de a crea dorința utilizatorului de a se «transforma» într-un vizitator fizic - care plătește și susține cultura, dar și de a oferi posibilitatea celor care nu se pot deplasa fizic să exploreze unul dintre cele 48 de muzee. Platforma nou-creată și tururile virtuale au potențialul de a susține un dialog permanent între public și instituția muzeală”, a declarat Nicoleta Felea, copywriter și consilier în promovarea online.

Proiectul este realizat de Real Tour Ro, co-finanțat de AFCN și susținut de „De la sat”, un proiect editorial independent dedicat satului românesc.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image