Turistă accidentată în Bucegi, pe traseul Peștera – Babele

accident bucegi
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

O femeie de 57 de ani, dintr-un grup care a pornit, joi, pe un traseu cunoscut din Bucegi, a alunecat și s-a accidentat, având nevoie de ajutorul salvamontiștilor pentru a coborî de pe munte.

 

“Jandarmii din cadrul Postului Montan Peștera împreună cu salvamontiști ai Serviciului Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița au intervenit joi, 14 iulie a.c., în sprijinul unei persoane accidentate.

Turista, o femeie în vârstă de 57 de ani, din județul Bacău, se afla cazată la o pensiune din zona Peștera și a plecat împreună cu alte două persoane într-o drumeţie pe traseul montan Peștera – Babele.

La un moment dat, la întoarcerea de pe traseu, pe fondul oboselii, femeia a alunecat și s-a accidentat la piciorul drept, fiind în imposibilitatea de a-și mai continua deplasarea și a apelat la salvamontiști și jandarmii montani.

Ajunşi la faţa locului, în punctul «Piciorul Babelor», salvatorii montani i-au acordat turistei măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta suferise o luxație”, au anunțat jandarmii din Dâmbovița.

Femeia a fost transportată cu targa UT 2000, în condiţii de siguranţă, până în zona telecabinei Peștera, de unde a fost preluată cu un ATV și condusă la locul de cazare. Ulterior aceasta s-a deplasat la o unitate spitalicească pentru investigații și acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Acţiunea de salvare a durat aproximativ două ore.

 

Image