fbpx

Un agent de poliţie de la Permise și Înmatriculări Dâmbovița a fost trimis în judecată pentru luare de mită

Image
Image

Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa a trimis în judecată, în această săptămână, un agent de poliţie angajat al Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Dâmboviţa, cercetat pentru luare de mită.

Potrivit DGA, agentul este anchetat alături de alte trei persoane, ancheta vizând fapte precum luarea de mită, instigare sub forma participaţiei improprii la infracţiunea de dare de mită (două fapte), trafic de influenţă (două fapte) şi complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă (o faptă), aflate în concurs real.

"În urma activităţilor de cercetare penală desfăşurate de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, s-a reuşit probarea activităţii infracţionale a persoanelor menţionate care, în fapt, interveneau pe lângă funcţionari publici din cadrul Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Dâmboviţa şi Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Dâmboviţa, pentru ca diferiţi beneficiari să obţină cu celeritate înmatricularea unor autovehicule sau eliberarea unor paşapoarte. Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că agentul de poliţie, funcţionar în cadrul SPPCIV Dâmboviţa, a primit sume de bani în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu referitoare la primirea şi procesarea dosarelor privind înmatricularea unor autovehicule. De asemenea, a rezultat faptul că ceilalţi trei inculpaţi au realizat activităţi de intermediere a înmatriculării unor vehicule, facilitând depunerea dosarelor fără existenţa unor programări prealabile în schimbul unor sume de bani. În privinţa unuia dintre cei trei inculpaţi, probele administrate în cauză au evidenţiat şi activitatea acestuia de a intermedia, în schimbul primirii unor sume de bani, eliberarea mai rapidă a unor paşapoarte, pentru diferiţi beneficiari", a informat DGA Dâmbovița.

În instrumentarea dosarului, în primăvara lui 2018 ofiţerii D.G.A. - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, cu sprijinul lucrătorilor D.G.A. - Structura Centrală, D.A.M.B.J.I., S.J.A. Argeş, Prahova, Giurgiu, Vâlcea şi Buzău, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au pus în executare cinci mandate de percheziţie domiciliară, la locurile de muncă şi domiciliile inculpaţilor, precum şi mai multe mandate de aducere.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi a lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean "Mircea cel Bătrân" Dâmboviţa.

 

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.