fbpx

Un subofițer din cadrul ISU Dâmbovița a fost trimis în judecată pentru luare de mită

Image
Image

Subofițerul din cadrul ISU Dâmbovița reținut, în luna septembrie, după ce a fost prins în flagrant luând o sumă de bani drept mită, a fost trimis în judecată.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar București a finalizat cercetările și a întocmit rechizitoriul  prin care, a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui inculpat, subofițer din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al județului Dâmbovița, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, a anunțat, vineri, DGA.

"În fapt, la data de 26 septembrie 2019, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, au prins în flagrant un subofițer din cadrul I.S.U. Dâmbovița care a pretins de la un denunțător suma de 5.000 lei, din care a primit efectiv 1.000 de lei, pentru a nu lua măsurile legale în legătură cu nereguli constatate pe linie de P.S.I. la o societate comercială și pentru a nu sancționa contravențional societatea cu amendă în valoare de 50.000 lei. La percheziția corporală efectuată cu ocazia flagrantului, asupra subofițerului a fost găsită suma totală de 6.000 lei, între care și banii primiți cu titlu de mită. Ulterior, în urma activităților procedurale efectuate, a mai fost identificat un denunțător, de la care subofițerul a solicitat și a primit sumele de 5.000 lei, respectiv 1.000 lei, cu ocazia efectuării a trei controale la societatea comercială ce îi aparține", au detaliat anchetatorii.

Subofițerul a fost reținut la finalul lunii septembrie,iara de atunci se află în arest preventiv.

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.