Image

Un tânăr din Dâmbovița și-a convins prietena de numai 15 ani să se prostitueze

Un tânăr din Dâmbovița și-a convins prietena de numai 15 ani să se prostitueze
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Procurorii DIICOT Dâmbovița au reținut, duminică, pentru 24 de ore, un tânăr bănuit de trafic de minori. Băiatul ar fi convins o adolescentă de 15 ani să se prostitueze, promițându-i că o va ajuta să recupereze bijuterii în valoare de câteva mii de lei, pe care aceasta le amanetase.

"La sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie 2020, inculpatul H.I.V. a recrutat, prin inducere în eroare o persoană vătămată minoră despre care cunoștea că are vârsta de 15 ani la acel moment, profitând de faptul că aceasta amanetase șapte inele și două brățări din aur în schimbul sumei de 5.000 lei, operațiune despre care mama sa nu avea cunoștință. Suspectul știa faptul că minorei îi era foarte teamă că mama acesteia va afla de lipsa bijuteriilor și o va pedepsi și în consecință, profitând de starea de temere a acesteia, i-a promis în mod mincinos că o va ajuta să facă rost de bani pentru a scoate bijuteriile de la amanet și a determinat-o să practice prostituția pentru a face rost de suma respectivă.

Inculpatul nu a avut nici un moment intenția reală de a folosi banii câștigați de minoră din prostituție pentru a scoate bijuteriile de la amanet, scopul său real fiind de a-și însuși în totalitate acești bani.

Astfel, în perioada 02 iunie – 06 iunie 2020, inculpatul a transportat persoana vătămată minoră în diferite locații de pe raza județului Dâmbovița, în vederea exploatării acesteia prin practicarea prostituției, obținând astfel suma de 920 de lei", au detaliat procurorii DIICOT într-un comunicat transmis luni dimineață.

Individul a fost prins în flagrant sâmbătă, pe 6 iunie, el fiind reținut pentru 24 de ore. Ieri, Tribunalul Dâmbovița a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Dâmbovița, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Foto cu caracter ilustrativ (sursa: kanald.ro)

 

Image
Image