Unitatea militară unde au fost împușcați soții Ceaușescu devine mall. Investiție de aproximativ 50 de milioane de euro în primul centru comercial modern din Târgoviște

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Consiliul Județean Dâmbovița, Primăria Târgoviște și Prime Kapital au anunțat că încep lucrările la primul centru comercial modern din municipiu. Dâmbovița Mall va reprezenta una dintre cele mai mari investiții private din regiune, cu o valoare de aproximativ 50 milioane de euro, și va include peste 150 de magazine, dar și o varietate mare de spații destinate petrecerii timpului liber.

Dâmbovița Mall se va desfășura pe o suprafață de 33.000 metri pătrați și va cuprinde un hipermarket, 150 de magazine, restaurante, șase săli de cinema, spații de agrement, de recreere și de petrecere a timpului liber, dar și locuri de joacă pentru copii. Centrul comercial este inclus într-un amplu plan de regenerare urbană întocmit de CJ Dâmbovița și Primăria Târgoviște. Proiectul vizează zona unei foste unități militare și implică investiții pe toate ariile de interes ale locuitorilor – de la spații de retail, la cele destinate petrecerii timpului liber, infrastructură publică și, nu în ultimul rând, la crearea de locuri de muncă și dezvoltarea economică a orașului.

În noiembrie 2017, Prime Kapital a câștigat licitația publică, pentru acordarea drepturilor de construire a unui centru comercial, pe o suprafață de 7 hectare de teren, parte a fostei unități militare din zona gării. Investiția de aproximativ 50 milioane euro este singura de acest gen din județul Dâmbovița.

Potrivit primarului municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, noua investiție va genera peste 800 de locuri de muncă, în faza de construcţie, şi peste 1.100 de locuri de muncă, în faza de operare.

Se estimează că acest centru comercial se va dovedi unul dintre contribuabilii importanți la bugetul local al Municipiului Târgoviște.

"În paralel, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a finalizat reţeaua de canalizare şi continuă execuţia drumului de legătura dintre Bulevardul Regele Carol I şi strada Petru Cercel. Tot în zonă, Primăria Târgovişte va asigura un acces facil dinspre bulevardul I.C. Brătianu, prin lărgirea străzii Neagoe Basarab, va crea o nouă artera de acces în Aleea Trandafirilor dinspre cartierul CFR, va construi un parc (proiectul fiind deja depus spre finanţare pe fonduri europene) şi vor fi realizate locuinţe ANL. Prin acest proiect, marcam debutul celei mai importante etape de dezvoltare urbanistică a municipiului Târgoviște din ultimii 30 de ani", a punctat Daniel Stan.

Lucrările la noul centru comercial încep în această săptămână, acesta urmând să fie finalizat în aproximativ un an.

Sursa foto: Facebook/ Daniel Cristian Stan

 

 

Image