fbpx

VIDEO Percheziții în București și Dâmbovița, la o grupare de proxeneți care, din 2011, ducea fete “la produs”, în Europa

VIDEO Percheziții în București și Dâmbovița, la o grupare de proxeneți care, din 2011, ducea fete “la produs”, în Europa

Image
Image

Acțiuni de amploare, joi, în București și pe raza județului Dâmbovița. 18 percheziții au fost derulate de DIICOT și lucrători de poliție judiciară din cadrul D.C.C.O. – Serviciul Trafic de Persoane – Biroul de Combatere a Traficului de Ființe Umane, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism și influențarea declarațiilor.

 

“Începând cu anul 2011 a fost constituit un grup infracțional organizat specializat având drept scop obținerea unor sume importante de bani în urma săvârșirii infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism. Aceștia au exploatat sexual 18 persoane vătămate, ce au fost recrutate cu preponderență din mediul rural, provenind din familii destrămate și fără posibilități financiare, cărora le-au promis o viață lipsită de griji și, prin intermediul metodei «LOVERBOY», le-au fi determinat să practice prostituția în folosul lor. În același timp, unele dintre persoanele vătămate care nu doreau să continue să se prostitueze au fost bătute, umilite, terorizate de către membrii grupului infracțional organizat.

Persoanele vătămate au fost exploatate pe teritoriul României, Irlandei, Marii Britanii și Germaniei, în imobile închiriate de către membrii grupării infracționale organizate, în vederea întreținerii relațiilor sexuale cu clienții.

Liderii grupării au fost responsabili de crearea profilelor de pe site-urile de escorte, de promovarea anunțurilor pe aceste site-uri, precum și de încasarea sumelor de bani”, au detaliat anchetatorii.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate în vederea indisponibilizării importante sume de bani, documente, înscrisuri și telefoane mobile, utilizate de către persoanele bănuite în desfășurarea activității infracționale. De asemenea, au duse la audieri 16 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

 

În vederea documentării activității infracționale, autoritățile de aplicare a legii din România și din Marea Britanie au semnat, în anul 2019, un acord pentru constituirea unei Echipe Comune de Anchetă - JIT (Joint Investigation Team).

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul D.C.C.O. – Serviciul Trafic de Persoane, B.C.C.O. și al jandarmilor din cadrul B.S.I.J.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.