fbpx

VIDEO - Percheziții în Dâmbovița, într-un dosar de trafic de persoane și proxenetism. Mai mulți indivizi își duceau iubitele și nevestele “la produs”, în străinătate

VIDEO - Percheziții în Dâmbovița, într-un dosar de trafic de persoane și proxenetism. Mai mulți indivizi își duceau iubitele și nevestele “la produs”, în străinătate

Image
Image

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița și ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Dâmbovița au efectuat, miercuri, șase percheziții domiciliare, ]n Dâmbovița și Ilfov, în cadrul a două dosare penale, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și proxenetism.

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie 2016 - august 2016, pe raza județului Dâmbovița, a acționat un grup infracțional organizat al cărui membri au recrutat tinere, pe fondul unor legături afective și sub aparența unor relații de concubinaj sau căsătorie, pe care le-ar fi determinat să practice prostituția, în folosul lor, pe teritoriul Spaniei, Germaniei, Olandei, Elveției și Marii Britanii.

Potrivit IGPR, au fost identificate 6 tinere, toate majore, cărora li s-ar fi înlesnit să practice prostituția, prin asigurarea transportului și cazării.

Procurorii au anunțat că, în urma perchezițiilor, au fost ridicate sumele de 99.500 de euro și 3.700 de lei, un ceas de lux în valoare de 12.000 de euro, 5 telefoane mobile, un gram de substanță pulverulentă susceptibilă a fi amfetamină și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, fiind întreprinse și măsuri în vederea indisponibilizării a trei autoturisme de lux.

Patru persoane au fost conduse la audieri.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploiești, al polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște – Biroul Investigații Criminale, al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița și Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Dâmbovița, pentru stabilirea situației de fapt și dispunerea măsurilor legale ce se impun.

 

Sursa imagini: DIICOT - IGPR

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.