Zeci de absolvenți de gimnaziu din Dâmbovița au optat pentru licee din Prahova

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Aproape 80 de absolvenți de gimnaziu din județul Dâmbovița au preferat să se înscrie la admiterea la liceu din Prahova. Cei mai mulți dintre ei au fost deja repartizați în clasa a IX-a.

Din cei 78 de candidați din județul Dâmbovița, care au ales licee din Prahova, 69 au fost repartizați, cu medii începând de la 4,94 și ajungând până la 9,44. În acest caz este o fată din Dărmănești care va învăța la clasa de Matematică-Informatică a Colegiului Național "Ion Luca Caragiale" din Ploiești, una dintre cele mai căutate și bine cotate specializări.

Colegiul Național "Mihai Viteazul", Colegiul Național "Al. I. Cuza", dar și Liceul Administrativ și de Servicii "Victor Slăvescu", Liceul Tehnologic    "Toma Socolescu" și Liceul Tehnologic "Elie Radu" au adunat cei mai mulți dintre candidații dâmbovițeni înscriși în Prahova.

Alți nouă absolvenți din județul vecin, cu medii cuprinse între 2,77 și 4,86, nu au prins însă un loc în Prahova, urmând să-și încerce norocul în următoarele etape ale admiterii la liceu.

Peste 90 de absolvenți din Dâmbovița vor învăța, din toamnă, în Ilfov, preferând să concureze pentru liceele de acolo, în cadrul admiterii. Alți 71 au visat să ajungă liceeni în Capitală, iar 63 dintre ei chiar au intrat la unități de învățământ din București.

În ceea ce privește liceele din Dâmbovița, oferta acestora s-a dovedit atractivă doar pentru 10 candidați din alte județe, mai precis din trei din Argeș, doi din București și câte unul din Olt, Ilfov, Vrancea, Vâlcea și Tulcea. Nouă dintre ei au fost admiși, cu medii cuprinse între 4,79 și 8,96.

 

Image