Zeci de persoane audiate într-un dosar DIICOT. Percheziții în Dâmbovița și Brașov, la traficanți de droguri

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T din Dâmbovița au efectuat, în cursul săptămânii trecute, 36 de percheziții domiciliare pe raza județului Dâmbovița și în municipiul Brașov, la persoane bănuite de operațiuni ilegale cu droguri.

IJP Dâmbovița a anunțat o operațiune de amploare, în urma căreia 74 de persoane au fost conduse la audieri. "În perioada martie 2018-decembrie 2019, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Dâmbovița au documentat activitatea infracțională a două grupuri infracționale, alcătuite din 31 de persoane, din județul Dâmbovița, bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc. Din activitățile investigative au rezultat indicii că persoanele în cauză s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc și de mare risc din București și din străinătate, substanțele fiind apoi comercializate în Dâmbovița. Pe parcursul cercetărilor, polițiștii S.C.C.O. Dâmbovița împreună cu cei ai Poliției Orașului Fieni au ridicat circa 350 de grame de canabis de la mai multe persoane bănuite de consum de droguri", au informat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița. 

"În urma activităților, până în prezent, au fost indisponibilizate 27 de telefoane mobile, un laptop, o imprimantă, 3 arme letale a căror deținere este interzisă, 71 de cartușe, mai multe grindere și cântare de precizie, 31.680 de lei și 1.840 de euro. Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor aproximativ 500 de grame de canabis și substanțe pulverulente susceptibile a fi stupefiante, mai multe pliculețe autosigilante și ustensile pentru porționarea și consumul stupefiantelor", a anunțat IJP.

Cele 34 de percheziții din județ și două din municipiul Brașov au fost derulate de polițiștii S.C.C.O. Dâmbovița, cu sprijinul polițiștilor specializați specializați în combaterea criminalității organizate din Ploiești, Pitești, Brașov și Buzău, cu polițiști ai I.P.J Dâmbovița, jandarmi ai I.J.J. Dâmbovița și ai Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești.

Cercetările în dosar continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și deținere de droguri de risc și de mare risc în vederea consumului propriu.

 

Image