fbpx

Aproape o jumătate de kilogram de bijuterii şi 1.100 de bunuri descoperite de poliţiştii de frontieră

Image
Image

482 de grame de bijuterii şi peste 1.100 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute au fost descoperite de poliţiştii de frontieră giurgiuveni în timp ce doi cetăţeni turci şi cinci femei de cetăţenie română încercau să le introducă ilegal în ţară.
“În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acţiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport. Cu ocazia verificărilor amănunţite efectuate, poliţiştii de frontieră au descoperit în două autocare, în compartimentul destinat bagajelor, cantitatea totală de 1.163 de articole textile, parfumuri şi încălţăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute şi 482 de grame bijuterii din metal galben (109 grame) şi alb (373 grame), susceptibile a fi din aur şi argint”, se arată într-un comunicat de presă emis joi de ITPF Giurgiu. 

Poliția de Frontieră a stabilit că bijuteriile aparţin unor femei din România, cu vârste cuprinse între 24 şi 64 de ani, care au declarat că au cumpărat bijuteriile din Istanbul, intenţionau să le ofere cadou rudelor şi prietenilor, dar nu deţineau documente de provenienţă şi autorizaţie pentru operaţiuni cu metale preţioase.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate, se ridică la suma totală de 170.325 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, iar cele cinci femei au fost sancţionate contravenţional, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Sursă foto Poliția de Frontieră Română.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.