Au fost reținuți doi complici ai sârbului care a încercat să introducă 750 de kg de canabis pe la Vama Giurgiu

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Procurorii DIICOT au reţinut doi complici ai cetăţeanului sârb care a încercat să introducă 750 de kilograme de canabis, în România, prin Vama Giurgiu.

Amintim faptul că duminică, în jurul orei 00.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean sârb, în vârstă de 32 de ani, la volanul unui microbuz, înmatriculat în  Serbia. Polițiștii de frontieră au descoperit în interiorul mijlocului de transport, mai mulți saci de rafie, de culoare albă. În interiorul fiecărui sac erau mai multe pachete ambalate în folie de staniol, ce cântăreau, în total, aproximativ 750 kg şi conțineau o substanță vegetală de culoare verde închis. Procedându-se la desfacerea unuia dintre pachete, s-a constatat că acesta conținea fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu miros înțepător specific canabisului.

“Totodată, concomitent cu autoutilitara, s-au prezentat pe sensul de intrare în țară la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu cu un autoturism înmatriculat în Serbia, doi cetățeni de naționalitate sârbă, respectiv, inculpaţii M. D. şi U. O.
În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că că cei doi cetățeni sârbi, inculpaţii M. D. și U. O. au însoțit transportul, asigurând supravegherea și paza acestuia.
Din coroborarea probelor administrate în cauză a rezultat faptul că cei trei inculpați au transportat pe teritoriul Bulgariei, cu o autoutilitară, de culoare albă, pe ruta Plovdiv-Ruse, cu intenția de a tranzita România către Ungaria, prin Punctul de Trecere al Frontierei Oradea, cantitatea de 750 kg cannabis”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

În cursul zilei de luni inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Image
Image