Doi deţinuţi de la Penitenciarul Giurgiu, cazaţi împreună, au fost găsiţi morţi

Doi deţinuţi de la Penitenciarul Giurgiu, cazaţi împreună, au fost găsiţi morţi
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Doi deținuți din Penitenciarul Giurgiu au fost găsiți fără suflare luni dimineață. La fața locului se desfășoară o amplă anchetă, ce urmează să stabilească în ce condiții au murit cei doi oameni.

Potrivit unui comunicat de presă al Penitenciarului Giurgiu, citat de stirigiurgiu.ro, luni în jurul orei 7.00, la apelul de dimineaţă, personalul unităţii a constatat că două persoane private de libertate, cazate în aceeaşi cameră de deţinere, nu prezintă semne vitale.

”Vă informăm că, astăzi, 14.09.2020, in jurul orei 07:00, cu ocazia efectuării apelului de dimineață, personalul Penitenciarului Giurgiu a constatat că două persoane private de libertate, cazate în aceeași camera de deținere, nu prezintă semne vitale.

De îndată, a fost alertat personalul medical propriu, concomitent cu solicitarea, prin apel 112, a sprijinului unui echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean. În ciuda manevrelor de resuscitare aplicate, decesul celor două persoane a fost declarat la ora 07:25.

Precizăm că acestea se aflau în evidența cabinetului medial al unității cu o serie de afecțiuni pentru care se administra tratament.

În conformitate cu prevederile legale, evenimentul a fost  notificat Parchetului de pe lângă judecătoria Giurgiu, în prezent, organele judiciare desfășurând verificări la fața   locului.  De asemenea s-a  procedat la informarea familiei deținuților, a judecătorului de supraveghere a privării de libertate și a Poliției Municipiului Giurgiu.

Cauzele și imprejurările producerii celor două decese vor fi, de asemenea, stabilite de organele abilitate, sprijinite de administrația locului de deținere.”

Sursă foto stirigiurgiu.ro.

 

Image
Image