Două locomotive, implicate într-un accident. Doi bărbaţi au ajuns la spital

Două locomotive, implicate într-un accident. Doi bărbaţi au ajuns la spital
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un accident feroviar, în care au fost implicate două locomotive, a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, între localităţile Toporu şi Chiriacu din judeţul Giurgiu, doi bărbaţi, mecanici de locomotivă, fiind răniţi.

Unul dintre aceştia se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Potrivit Agerpres citând ISU Giurgiu, doi bărbaţi, în vârstă de 55, respectiv 58 de ani, au ajuns la spital.
Evenimentul a avut loc la aproximativ un kilometru de Gara Toporu, între două locomotive.
La caz s-au deplasat pompierii din cadrul ISU Giurgiu şi ISU Teleorman, cu două autospeciale de stingere, o descarcerare, două ambulanţe SMURD şi două ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Giurgiu.
Echipajele au constatat faptul că în locomotive se aflau trei bărbaţi, găsiţi conştienţi şi cooperanţi.
''Doi dintre aceştia au fost preluaţi de SAJ şi transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe Giurgiu. Un alt bărbat, în vârstă de 57 de ani, a primit îngrijiri medicale la faţa locului, refuzând transportul la spital pentru investigaţii suplimentare'', arată sursa citată.
Conform sursei citate, nu au fost afectate liniile de cale ferată, fiind avariate doar cele două locomotive.

Potrivit IPJ Giurgiu, la data de 17 mai, ora 03,23, o femeie, în calitate de impiegat de mişcare în staţia CF Toporu, a sesizat, prin apel 112, o coliziune între 2 locomotive.

În baza sesizării, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii Serviciului Judeţean de Transporturi Giurgiu, iar, din primele cercetări, a reieşit faptul că o locomotivă izolată, având direcţia de deplasare Giurgiu - Videle, ar fi intrat în coliziune frontală cu o altă locomotivă izolată, care se deplasa pe ruta Videle - Giurgiu, la km feroviar 31+100.
În urma producerii coliziunii, a rezultat rănirea celor doi mecanici de locomotivă, aceştia fiind transportaţi la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi bărbaţi au fost testaţi cu aparatul drager, rezultatele fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru unul dintre aceştia, iar pentru celălalt, rezultatul a fost negativ.
Cercetările sunt continuate, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.
Cazul a rămas în atenţia autorităţilor competente pentru cercetări.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

Image
Image