Peste 22 de tone de deşeuri din hârtie, oprite la PTF Giurgiu și returnate expeditorului

Peste 22 de tone de deşeuri din hârtie, oprite la PTF Giurgiu și returnate expeditorului
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un transport de peste 22 de tone de deşeuri din hârtie, adus de cetăţean român din Bulgaria în România, fără documente transfrontaliere complete, a fost oprit la PTF Giurgiu.

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetăţean român, în vârstă de 56 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din hârtie. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, a fost stabilit faptul că în mijlocul de transport se aflau 22.320 de kilograme deşeuri din hârtie, încărcate din Bulgaria şi care aveau ca destinaţie o societate comercială de pe raza judeţului Ilfov", se arată într-un comunicat de presă transmis vineri de ITPF Giurgiu.

În urma verificărilor documentelor de transfer, autorităţile au constatat că anumite rubrici din anexele prezentate nu erau completate, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare.

Autorităţile nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest transport, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

 

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image